30. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus teeb Eesti Energiaga win-win tehingu

Eesti Energia põhivõrguettevõtte Elering ostmine riigi poolt tagab edaspidise dividendivoo riigikassasse ning ühtlasi turgutab Eesti Energiat, kust riik plaanib välja võtta nii palju dividende kui vähegi võimalik.

Neljapäeva õhtul teatas valitsus plaanist osta 2,1 miljardi krooniga ära Eesti Energia põhivõrguettevõte Elering.

„Tehingu rahastamine käiks riigieelarvest. Eelarve tasakaal sellest ei kannataks, sest see läheks kirja finantstehinguna,“ kinnitas rahandusminister Jürgen Ligi.

Majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul pole veel otsustatud, millisest eelarveallikast 2,1 miljardit võetakse. “Praegu on ju riigil raha olemas,“ ütles Parts. Ta tõi näiteks, et miljardid võiks võtta riigi kassa-ja stabiliseerimisreservist. „Aga kust tuleb tegelik rahavool, see on kaalumisel,“ lisas Parts.

Endise rahandusministri Aivar Sõerdi arvates kehtiks selle tehingu puhul win-win variant, kui riik võtaks Eesti Energialt eelarve täiteks sajaprotsendiliselt kasumi välja ja ostaks samaaegselt põhivõrguettevõtte.

Loe artikli täisversiooni tänasest Äripäevast.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474