31. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahter: Tallinna abikorterite mõju on turule marginaalne

Tallinna elamuehitusprogramm vähekindlustatud inimeste majutamiseks ei ohusta niigi kiratsevat kinnisvaraturgu, ütles kinnisvaraportaalile City24.ee Martin Vahter, 1Partner Kinnisvara tegevdirektor.

Tema sõnul hetkel mingit mõju märgata ei ole. „Raske öelda, mida tulevik toob. Pigem usun, et see mõju jääb marginaalseks,“ kommenteeris Vahter.

"Isikute ring, kes võivad Tallinna üürikorterites üürimist taotleda, on piiratud. Peamiselt on need korterid siiski mõeldud Tallinna linnale oluliste inimeste jaoks: õpetajad, arstid, raamatukogude töötajad, politseinikud, noored pered ja muud sarnased isikud. Juhul kui neid tingimusi muudetaks, siseneks linn juba kinnisvaraärisse," rääkis Vahter.

Samuti ei koosne üürnike poolt makstavad tasud ainult üürimäärast, vaid lisaks peab maksma ka kommunaalteenuste eest, lisas ta. Vahteri sõnul sõltuvad viimased nende hulgast. Näiteks võivad hinda oluliselt mõjutada turvateenus, heakorratasud jne. Samuti on kommunaalkulude oluliseks mõjutajaks hoone planeering (korteri tubade arvu suhe korteri üldpinda ning kasuliku pinna ja üldpinna suhe). Lõpuks, ega korterite üür tasuta ei ole, vaid siiski soodushinnaga.

Lisaks ei pruugi kõigile sobida linna poolt väljapakutud asukoht ja hoone suurus. Täna käib jutt siiski Lasnamäe linnaosas paiknevatest korruselamutest.

Mis puutub munitsipaalkorterite mõjust kinnisvarabüroodele, siis üürivahenduse puhul on tegemist marginaalsete tuludega, märkis 1Partner Kinnisvara juht. Kui üldse, võib mõju olla mõnele konkreetsele maaklerile.

Tallinnalt soodsa hinnaga korterit üürida soovijad esitasid viie päevaga 454 avaldust, kõige suurem on nõudlus kõige väiksemate korterite järele, teatas Raepress.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474