10. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BOC: mull nii aktsiates, kinnisvaras kui toorainetes

Bank of China, mis vedas esimesel poolaastal Hiina pankade 1,1 triljoni dollarilist laenubuumi, hoiatas liigsest likviidsusest tekkinud mullidest aktsiates, kinnisvaras ja toorainetes, vahendab Bloomberg.

„Potentsiaalne risk on see, kui palju likviidsust jõuab varaturgudele," ütles panga asepresident Zhu Min täna intervjuus Dalianis. „Seetõttu näete mulle toorainetes, aktsiates ja kinnisvaras mitte ainult Hiinas, vaid ka mujal.“

Hiina rekordiline laenuandmine aitas majandusel teises kvartalis kasvada aastaga 7,9 protsenti. Kerkisid kahtlused, et osa laenuraha kasutati aktsiate ja kinnisvara ostmiseks, mis küttis üles jätkusuutmatud aktsia- ja kinnisvaraturukasumid. Shanghai aktsiaindeks on tänavu tõusnud 61 protsenti võrreldes MSCI maailmaindeksi 20 protsendise tõusuga. Hiina 70 suuremas linnas toimus täna avaldatud informatsiooni põhjal 11 kuu suurim kinnisvarahindade tõus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474