10. september 2009

BOC: mull nii aktsiates, kinnisvaras kui toorainetes

Bank of China, mis vedas esimesel poolaastal Hiina pankade 1,1 triljoni dollarilist laenubuumi, hoiatas liigsest likviidsusest tekkinud mullidest aktsiates, kinnisvaras ja toorainetes, vahendab Bloomberg.

„Potentsiaalne risk on see, kui palju likviidsust jõuab varaturgudele," ütles panga asepresident Zhu Min täna intervjuus Dalianis. „Seetõttu näete mulle toorainetes, aktsiates ja kinnisvaras mitte ainult Hiinas, vaid ka mujal.“

Hiina rekordiline laenuandmine aitas majandusel teises kvartalis kasvada aastaga 7,9 protsenti. Kerkisid kahtlused, et osa laenuraha kasutati aktsiate ja kinnisvara ostmiseks, mis küttis üles jätkusuutmatud aktsia- ja kinnisvaraturukasumid. Shanghai aktsiaindeks on tänavu tõusnud 61 protsenti võrreldes MSCI maailmaindeksi 20 protsendise tõusuga. Hiina 70 suuremas linnas toimus täna avaldatud informatsiooni põhjal 11 kuu suurim kinnisvarahindade tõus.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474