11. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inspektsioon: uus palgakärbe annab tõsiselt mõtlemisainet

Töömahtude kasvamine ja palkade kärpimine annab tõsiselt mõtlemisainet, et kuidas sellega toime tulla, sõnas tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Herko Sunts.

Sunts sõnas, et inspektsiooni palgad muutusid 2008 aasta alguses. "Tegime organisatsioonis reformi, kuna meie palgatase oli Eestis riigiasutustest tagantpoolt teine, siis saime inspektsiooni palgataset tõstetud."

Järgmise aasta kärbe on ka meile ca 9-10%, märkis ta ning lisas, et kuna eelarve pole veel kinnitatud, siis pole nad veel järgmise aasta plaane tegema hakanud. "Oleme ka seda teed läinud, et kui meil on mõni inspektor lahkunud või mõni koht vabanenud, siis me oleme jätnud selle täitmata. See annab võimalusi palgataseme säilitamiseks, et me ei pea palku nii palju langetama kui eelarve numbrid langevad."

Sunts tõdes, et organisatsioonis on ka muud probleemid. "Töövaidluskomisjon on meie halduses ning seal on töökoormus kasvanud. Töömahtude kasvamine ja palkade kärpimine annab tõsiselt mõtlemisainet, et kuidas sellega toime tulla."

"See risk on alati, et tööd otsitakse erasektoris, kuid see sõltub mis on seal palgatase. Paari aasta tagune kogemus oli küll see, et kaadrivoolavus oli väga suur, kuna palgatase oli madal. Õpetasime inimesi välja ja nii kui nad ameti selgeks said olid nad erasektorisse läinud. Erasektori palgatase on allapoole tulnud ja oleme saanud enda oma parandada. Käärid enam nii suured pole," rääkis ta.

Sunts ütles, et mujalt kui palgast kärpekohtade leidmine muutub raskeks, kuna tööinspektsiooni eelarvest moodustab 85% palk. "Mujalt kärpida ei anna - kui, siis on see ikkagi palk," lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474