14. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gümnaasiumi direktor: uus palgakärbe ei muuda midagi

Kaadrivoolavust üheksaprotsendine palgakärbe ei too, kuna õpetaja elukutse on valitud südame järgi, tööl saab käia ka ilma rahata, arvas Pelgulinna Gümnaasiumi direktor Tõnu Piibur.

Piiburi sõnul saab mujalt ka kulusid kärpida kui palkadelt. "Ega ilma rahata saab ju ka tööl käia, kui huvitav töö on," märkis ta. "Kui on kõrgemal pool eeskuju näitajaid, siis küll allpool järgijaid on," sõnas direktor ja lisas, et usub, et küll leidub ka neid.

"Õpetaja amet kuulub südame järgi valitud ametite hulka. Üheksaprotsendine palgakärbe ei too midagi kaasa – sellega lihtsalt nõustutakse ning mujale ei minda," kinnitas ta.

"Kuhu nad ikka voolavad? Kui kärbe seda ka põhjustab, mis siis ikka. Erasektorisse pole võimalik minna – ega nad kõik sinna ühte Tamjärve kooli ei hakka minema. Ma ei usu, et õpetajad hakkavad enesetäiendamise võimalusi otsima ning pöörduvad, siis uue ametiga erasektorisse. See on südame järgi valitud elukutse," rääkis ta.

"Kui riigipalgaliste sissetulekuid kärpida, siis ikka kõigil ühe pika lauaga, alustades peaministrist ja sama protsent kõigile ülejäänutele," sõnas Piibur.

Pelgulinna Gümnaasiumi direktor ütles, et õpetajate palgad tõusid eelmise õppeaasta sees 4%.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474