15. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA suurpank vallandas Madoffi ohvrite villas mõnulenud juhtivtöötaja

Wells Fargo vallandas eile panga valduses oleva kinnisvara eest vastutava asepresidendi, kes pidas vahvaid erapidusid eliitrajooni luksusvillas, mille oli pidanud pangale loovutama Madoffi skeemides varanduse kaotanud perekond.

Panga teatel oli asepresident Cheronda Guyton (39) ainsana vastutav ettevõtte reeglite rikkumise eest, mis keelavad võla katteks üle võetud vara kasutamise isiklikes huvides, vahendas AFP.Kõnealune 360 ruutmeetri suurune villa asub otse rannas Malibu Colony suletud luksusrajoonis, kus naabritest võib nimetada mitme suurfirma juhti ja filmitähte Tom Hanksi. Panga kirjades seisis maja väärtusena 12 miljonit dollarit (128,5 miljonit krooni), taolisi kohti pakutakse suvitamiseks üürile hinnaga 60 000 dollarit (643 000 krooni) kuus.Mais oli Wells Fargo maja omanikelt, ärimees Lawrence Elins`ilt ja tema abikaasalt Lindalt suurema võla katteks üle võtnud. Perekonnale kuulus mänguasju tootev ettevõte ning olles palju investeerinud Bernard Madoffi püramiidskeemi, hävisid nad sellega rängalt.Wells Fargo töötaja Guytoni asi olnuks tegeleda vara müügi või rendile andmisega, tema aga veetis seal nädalalõppe koos abikaasa, kahe lapse ja kutsutud külalistega. Villa müümisega samal ajal ei tegeletud ning huvilistel ei õnnestunud pangas selleks pädeva isikuga üldse kontakti saada.Guytoni külalised saabusid rannale jahiga, kust nad väiksema lootsikuga kaldale veeti, märkasid valvsad naabrid.Asuka isik tuvastati elurajooni väravavalve abil ning autonumbri järgi ning reedel ilmutas Los Angeles Times sellest pika loo, mis järgnevatel päevadel sai jätku.Algse keerutamise järel vallandas pank eile töötaja, sest info levides kujunes sellest PR-katastroof. „Kahetseme toimunut sügavalt, kuivõrd see ei kujuta endast käitumist, mida oma töötajailt ootame,” oli pangal öelda.Cheronda Guyton oli Wells Fargos veetnud kogu oma tööelu alates ülikooli lõpetamisest 1992.a. Finantskriisi puhkemise järel sai Wells Fargo riigilt toetust 25 miljardit dollarit.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474