16. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jim Cramer rääkis Apple’i mõne minutiga 6 miljardi võrra kallimaks

Ekstsentriline aktsiakommentaator Jim Cramer rääkis täna mõned minutid Apple’i aktsiast ning selle ajaga kasvas tehnoloogiaettevõtte turuväärtus viie miljardi dollari võrra 163 miljardini.

Aktsiakauplejad on nn Crameri efektiga juba harjunud, kirjutab ajakirja Business Week võrguväljaanne. Ehkki tema telesaadet „Hullumeelne raha“ (Mad Money) vaatab alla 250 000 televaataja, hoiavad mõned kauplejad silma peal tema poolt antud soovitustel.

Endise riskifondi juhi saated on väga värvikad ning ta ise on vastuoluline kuju. Tänane Apple’i hinnasihi tõstmine oli märkimisväärne, sest Apple on suur ettevõte ning tema hinnasihi tõstmine varasemalt 200 dollarilt 264 dollarile suur - võrreldes aktsia eilse sulgemishinnaga tervelt 50 protsenti.

Hinnasihi muutmist põhjendas Cramer mitte ettevõtte fundamentaalnäitajatega, vaid muutustega raamatupidamis, mida ta arvab, et Apple peagi teeb. Praegu jagab Apple mobiiltelefoni iPhone müügitulu 24 kuu perioodi peale, aga pärast muudatust saaks ettevõte seda teha kohe.

Muudatused raamatupidamises tõstaks Apple’i kasumi aktsia kohta 40 või isegi 50 protsenti ning 2011 aasta kasumiks aktsia tõstetakse 12 dollarini aktsia. Seda kõike illustreeris Cramer kahe kärutäie õuntega, mida ta hakkas ühte kärusse kokku korjama.

Kaks tundi enne kauplemispäeva lõppu oli Apple’i aktsia hind kerkinud 4,1 protsenti 182,33 dollarini. Aasta algusest on väärtpaber kallinenud 30, aastaga 113 protsenti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474