20. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA-s peeti kinni terrorismis kahtlustatavad afgaanid

FBI agendid arreteerisid 24aastase Colorado elaniku ja Afganistani päritolu Najibullah Zazi ja tema isa, et esitada neile küsimusi seoses võimaliku terroristliku rünnaku plaaniga, kirjutas CNN.

New Yorgis arreteerisid FBI agendid veel 37aastase Ahmad Wais Afzali, kes võimude sõnul omab püsivat elamisluba USA-s ja on pärit samuti Afganistanist.

Kolme meest süüdistatakse teadlikult ja tahtlikult FBI-le valetunnistuste andmises.

Zazi on tunnistanud, et ta omab sidemeid al Qaedaga. Mehe advokaat ütles hiljem, et Zazi ei ole midagi sellist tunnistanud.

Kahtlused kerkisid üles sel nädalal pärast reide New Yorgi ning arvatakse, et terroristide plaan võis olla seotud mingi suure transpordi sõlmpunktiga nagu laiem raudteelõik või metroojaam, ütlesid uurimisega seotud allikad CNNile. Tõenäoliselt plaaniti rünnata New Yorgi ala, kus on palju rahvast ning kontroll inimeste üle, kes ei reisi lennukiga, on nõrgem.

Väidetavalt oli Zazil video New Yorgi Grand Central Terminalist, mis on massiivne rongi- ja metrooliinide sõlmpunkt, samuti on seal rohkelt poode ja toidukohti ning mida külastab rohkem kui pool miljonit inimest päevas.

New Yorgis tehtud läbiotsimistel leiti seljakotte, arvuteid ja kaarte ning nendega tehtud lõhkeainete test andis positiivse tulemuse. Kui sellised testid annavad tihti vale positiivse tulemuse, ütles üks anonüümne ametnik, märkides, et ta ei tea, mis on viimaste lisatestide tulemus.

Najibullah Zazi

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474