21. september 2009

Kapo pidas kinni relvaäris kahtlustatavate grupi

Kaitsepolitseiamet viis möödunud nädalal lõpule operatsiooni, mille käigus peeti Tallinnas, Viljandi- ja Pärnumaal ning Ida-Virumaal kinni kümme relvade, laskemoona, lõhkeaine ja lõhkeseadeldiste ebaseadusliku käitlemisega tegelenud isikut.

Kõik kinnipeetud on meessoost, sündinud ajavahemikul 1947 – 1972. Mõned neist varem kohtulikult karistatud (ebaseaduslik vabaduse võtmine; tulirelvade ja helisummuti ja lõhkeaine ebaseaduslik käitlemine). Kinnipeetutest kolm on Tallinna, neli Viljandimaa, kaks Ida-Virumaa ning üks Pärnumaa elanik.

Kinnipeetutest üheksa on prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal kuueks kuuks vahi alla võetud. Üks isik on elukohast lahkumise tõkendiga vabastatud.

Kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Eerik Heldna sõnul on lõhkematerjali ebaseadusliku käitlemise takistamine üks kapo olulisemaid tööprioriteete. "Tekitatakse ju sellise tegevusega suur oht paljudele inimestele ning eriti ohtlik on potentsiaalne võimalus, et lõhkeaine satub kurjategijate kätesse. 1990ndate tagasipöördumist ei soovi ju keegi," märkis Heldna.

Kokku võeti ülalmainitud isikutelt menetlustoimingute käigus ära: ligi 50 kg (49,29 kg) lõhkeainet; mitukümmend lõhkeseadeldist (käsigranaate, õppegranaate, lõhkepakette); ligi paarsada ühikut lõhkeseadeldiste olulisi osi (sütikud, süütenöörid, detonaatorid, sütikuta miinid, mürsud, detoneeriv nöör); 76 erinevat tüüpi tulirelva (vintpüssid, automaatvintpüssid, püstolid, püstolkuulipildujad ning ka 6 kuulipildujat); sadu erinevaid tulirelva osi (vintrauad, lukud, kabad, päästemehhanismid, salved); üle 4000 padruni ja 7 tulirelva helisummutit.

Kõigi kümne isiku suhtes on alustatud kolm kriminaalasja mida menetlevad kaitsepolitseiameti Lõuna-Eesti, Tallinna ning Virumaa osakonnad. Menetlust viiakse läbi Lõuna-, Põhja- ja Viru ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474