21. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kapo pidas kinni relvaäris kahtlustatavate grupi

Kaitsepolitseiamet viis möödunud nädalal lõpule operatsiooni, mille käigus peeti Tallinnas, Viljandi- ja Pärnumaal ning Ida-Virumaal kinni kümme relvade, laskemoona, lõhkeaine ja lõhkeseadeldiste ebaseadusliku käitlemisega tegelenud isikut.

Kõik kinnipeetud on meessoost, sündinud ajavahemikul 1947 – 1972. Mõned neist varem kohtulikult karistatud (ebaseaduslik vabaduse võtmine; tulirelvade ja helisummuti ja lõhkeaine ebaseaduslik käitlemine). Kinnipeetutest kolm on Tallinna, neli Viljandimaa, kaks Ida-Virumaa ning üks Pärnumaa elanik.

Kinnipeetutest üheksa on prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal kuueks kuuks vahi alla võetud. Üks isik on elukohast lahkumise tõkendiga vabastatud.

Kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Eerik Heldna sõnul on lõhkematerjali ebaseadusliku käitlemise takistamine üks kapo olulisemaid tööprioriteete. "Tekitatakse ju sellise tegevusega suur oht paljudele inimestele ning eriti ohtlik on potentsiaalne võimalus, et lõhkeaine satub kurjategijate kätesse. 1990ndate tagasipöördumist ei soovi ju keegi," märkis Heldna.

Kokku võeti ülalmainitud isikutelt menetlustoimingute käigus ära: ligi 50 kg (49,29 kg) lõhkeainet; mitukümmend lõhkeseadeldist (käsigranaate, õppegranaate, lõhkepakette); ligi paarsada ühikut lõhkeseadeldiste olulisi osi (sütikud, süütenöörid, detonaatorid, sütikuta miinid, mürsud, detoneeriv nöör); 76 erinevat tüüpi tulirelva (vintpüssid, automaatvintpüssid, püstolid, püstolkuulipildujad ning ka 6 kuulipildujat); sadu erinevaid tulirelva osi (vintrauad, lukud, kabad, päästemehhanismid, salved); üle 4000 padruni ja 7 tulirelva helisummutit.

Kõigi kümne isiku suhtes on alustatud kolm kriminaalasja mida menetlevad kaitsepolitseiameti Lõuna-Eesti, Tallinna ning Virumaa osakonnad. Menetlust viiakse läbi Lõuna-, Põhja- ja Viru ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474