22. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If: sissemurdmine autodesse kasvas aastaga 22%

Üldist kahjude arvu kasvu täheldada ei saa, pigem on olukord stabiliseerunud, kuid näiteks sissemurdmine autodesse on kasvanud aastaga 22%.

"Kui aasta alguse võrdlused kuude kaupa näitasid suurt ja äkilist langust, näiteks sõidukikahjusid oli kuni 23% vähem, siis augustis oli langus vaid 5%. Kahjude arv on tänavu eelmise aastaga võrreldes samal tasemel," ütles Ifi sõidukikahjude osakonna juhataja Taavi Kiibus Äripäevale.

Kaheksa kuu jooksul on sõidukikahjude arv mullusega võrreldes mõnevõrra vähenenud. "Suurest kahjujuhtumite kasvust kindlasti rääkida ei saa. Samas on endiselt kõrgel tasemel autodesse sissemurdmine, mis on aastaga kasvanud 22% ning sellel kahjuliigil võib olla otsene seos ka üldise majandusliku olukorraga," lisas ta.

Ifi varakahjude osakonna juhataja Argo Karo sõnul on varakahjude arv kaheksa kuu lõikes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes jäänud samale tasemele ning augustis registreeriti Ifis näiteks eelmise aasta augustiga võrreldes 11% vähem varakahjusid.

„Kuude lõikes on aga kahjude arv erinev, mõnel kuul võib mõni kahjuliik lausa kahekordistuda, need on n-ö sesoonsed kahjud. Näiteks kütteperioodil sagenevad tulekahjud ning keskkütte sisselülitamisega võib eelmiste aastate kogumusele tuginedes oodata hüppelist veekahjude arvu kasvu.

Mõningast tõusutrendi on sellel aastal märgata varguse ja vandalismi kahjude arvus ning 10% on kasvanud veekahjude juhtumid.

Eelmise aastaga võrreldes on kahekordistunud ka hüvitatud koera ja kassi kindlustuse kahjujuhtumite arv, mis on seotud klientide oluliselt suurenenud huviga selle kindlustuslahenduse vastu, lisas Karo.

Kindlustuspettuste osas märgatavat kasvu eelmise aastaga võrreldes If täheldanud pole.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474