22. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IIZI: ERGO valmistab avalikkust ette hinnatõusuks

IIZI Kindlustusmaakleri juhatuse esimees Ando Kivilaid ütles Äripäevale, et ERGO Kindlustus valmistab kahjujuhtumite kasvust rääkides avalikkust ette hinnatõusuks.

"Kindlustuse kahjujuhtumid ja seega ka kogu kindlustuse kahjusus on juba pikka aega näitamas Eestis langustrendi, seda kõikides kindlustusliikides," rääkis Kivilaid. "Kahjujuhtumi korral pöörduvad maakleri kliendid reeglina esmajoones just oma maakleri poole ning IIZI Kindlustusmaakleri klientide osas ei saa ma kindlasti väita nagu oleks olukord halvenemas."

Kivilaid märkis, et majanduslanguse ajal on inimesed reeglina oluliselt alalhoidlikumad ning ettevaatlikumad. "See mõjutab otseselt kahjusust," kommenteeris ta ja lisas, et petturluse hoiavad madala head riskihindamise meetodid ning loomulikult ka politsei tõhus töö.

"Kindlustusseltsi mõte ongi headel aegadel koguda reserve, et halvematel aegadel kannatanutele hüvitisi maksta. Kõikumine kahjususes on tavapärane ja normaalne. Kõike seda juhib kindlustusselts läbi riskide hindamise ja analüüsi ning seda teevad enamik Eesti seltse väga hästi," sõnas Kaljulaid.

"Konkreetset ERGO pressiteadet kommenteerides on kindlustuse kahjususe kasvu teemalisi artikleid avalikkusele esitatud hoopis sooviga ette valmistada ja põhjendada tulevast hinnatõusu," lausus ta konkurendi tänase teate kohta.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474