23. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Britid ehitavad Lutheri vabriku maadele 1600 korterit

Tallinna linnavalitsus otsustas saata linnavolikokku kehtestamisele Veerenni tn 36 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu, mille kohaselt on võimalik endistele mööblivabriku maadele 60 hoonest koosnev elurajoon rajada.

Detailplaneeringu koostas AS-i Pöyry Entec. Ala arendab Satnam Europe OÜ, mille emafirma on Suurbritannias registreeritud Rathbone Jersey Limited.

„Alale rajatavatesse korterelamutesse on planeeritud kokku 1621 korterit, lisaks näeb planeering ette äripindade, lasteaia, haljasalade ning uute teede rajamise,“ ütles abilinnapea Taavi Aas. Avalikult kasutatavad haljasalad ja teed antakse peale valmimist tasuta linna omandusse.

Detailplaneering võimaldab rajada 12,87 ha suurusele maa-alale 40 korterelamut ning 18 äriruumidega korterelamut, hoonete kõrguseks on kavandatud 3-12 korrust. Lisaks on alale planeeritud üks 12-korruseline ärihoone. Parkimine on planeeritud majade maa-alustele korrustele.

„Amortiseerunud tootmispiirkonna asemele elurajooni kavandamine on igati põhjendatud,“ ütles abilinnapea Taavi Aas. „Tootmistegevus lõppes seal juba aastaid tagasi ning ala on olnud pikka aega heakorrastamata.“

Planeeringuala paikneb Veerenni asumis ning piirneb kolmest küljest tänavaga: idast Veerenni tänava, läänest Vana-Lõuna tänava ja lõunast Tehnika tänavaga.

Kvartalisse rajatavad Pille ja Tiiu tänava, samuti üldkasutatavad haljasalad annab arendaja enne detailplaneeringu kehtestamist sõlmitava lepingu kohaselt peale nende valmimist tasuta linna omandusse.

Plaanist ehitada Veerenni tänavale uuslinnak oli juttu ka kaks aastat tagasi. Tookord oli arendaja Domina Service, millel oli sama emafirma, mis Satnam Europe'il (Satnam Europe ostis 2007. aastal Domina Service'i kinnisvaraärimees Paul Oberschneiderilt). Projekti vedas toona Sampo eksjuht Härmo Värk, kes on ka praegu Satnam Europe'i juht. Värk ütles 2007. aastal, et nad loodavad, et ehitama hakatakse järgmisel või ülejärgmisel aastal.

Kinnisvaraärimees Paul Oberschneider müüs Domina Service OÜ, mis tegeles Tallinnas Veerenni tänaval kvartali arendamisega, sest ajastus ja turuhind olid Oberschneideri sõnul õiged projektist väljumiseks. Oberschneider soovis endise Lutheri vineeri- ja mööblivabriku krundile Veerenni tänav nr 36 rajada uhke elurajooni, kuid takerdus detailplaneeringu saamise taha.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474