4. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: avaliku sektori riskid suurenevad

Hiljuti Euroopas juhtiva riskijuhtimis- ja kindlustusvahendusfirma Marshi uuringu kohaselt peab avalik sektor organisatsiooni juhtimisel aina olulisemaks riskijuhtimise tegevust. Kõige olulisemate riskidena näevad organisatsioonid keskkonna, ettevõtte või organisatsiooni jätkusuutlikkuse ning koostööpartneritega seonduvaid ohtusid.

„Avalikus sektoris on tugevalt kasvanud vajadus riskijuhtimise järele. Ühest küljest on selle põhjuseks praegune keskkond, teisest küljest soovivad avalike organisatsioonide partnerid näha seda, et asutus teab ja tunnetab oma riske,“ kommenteeris Marshi Euroopa avaliku sektori divisjoni juht Philippe Auzimour pressiteate vahendusel. „Riskijuhtimine võimaldab kriitilise pilguga asutuse tegevust hinnata ning teha selgeks, milliste riskide eest saab ennast kaitsta,“ lisas Auzimour.

„Praeguses majandusolukorras põhjustab puudulik riskijuhtimine erinevaid kahjujuhtumeid ja avaliku teenuse tõrkeid, kuna Eestis on avalikus sektoris puudus ühtsest arusaamast, mida riskijuhtimise all mõeldakse,“ sõnas Marsh Kindlustusmaakler AS juhatuse esimees Mart Mere. „Riiklikul tasandil ühtsete standardite loomine riskijuhtimises tähendaks, et erasektor saaks oluliselt kaasa aidata avaliku sektori püüdlustele hoida ühiskonda toimimas võimalikult väheste kahjudega,“ lisas Mere.

Küsitluse viisid läbi Marsh ja PRIMO Europe, uurides 200 avaliku sektori organisatsiooni arvamust riskijuhtimise teemal. Uuringust selgus veel, et avalik sektor tunnetab vajadust ühtsete riskijuhtimise standardite järele ning valdav enamus avalikke organisatsioone on riskijuhtimisest saanud olulist kasu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474