5. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankrotiohus abilinnapea: Swedbank sekkus valimisvõitlusse

Tallinna abilinnapea, keskerakondlane Deniss Boroditš räägib Äripäevale, et põhjus, miks Swedbank teda pankrotimenetlusega just praegu kimbutama hakkas, võib peituda valimiseelses võitluses.

Nimelt on Swedbank esitanud Harju maakohtule avalduse kuulutamaks välja Boroditši pankrot. Ja kuigi esialgu maakohus finantsgigandi avaldust menetlusse ei võtnud - kohus ootab pangalt lisadokumente, mis tõendaksid nõudeavalduse ja pankrotihoiatuse kättetoimetamist võlgnikule -, peab Boroditš vajalikuks selgitada, et Swedbanki käitumine võib olla seotud lähenevate kohalike omavalitsuste valimistega.

"Kuna käib aktiivne valimiskampaania ning valimisteni on jäänud vähem kui kaks nädalat, siis ma siiralt loodan, et tegu pole kellegi valimiskampaania osaga," on Boroditš nördinud.

Abilinnapea sõnul müüs ta 2008. aasta aprillis maha enda suurosalusega ehitusfirma NordCity Ehituse selle tegevjuhile Aleksandr Trostinile. Tehingu hind oli 360 000 krooni, mis vastas tema osaluse nimiväärtusele.

Osaühing oli varem Swedbankist laenu võtnud.

"See ettevõte võttis laenu. Firma pankrotimenetlus praegu käib, aga ma ei ole seal osaline. Seda on mul raske kommenteerida. Aga mis puudutab seda kohtuvaidlust (Swedbankiga - toim.), siis mina ei ole pabereid näinud. Kui need minuni jõuavad, siis kindlasti ka vastan neile. Üks asi on võlgu olemine, teine asi kohtuvaidlus. Enne, kui ma ei ole pabereid näinud, ei oska ma midagi öelda," pareerib Boroditš kõik küsimused võimaliku võlasumma kohta.

Harju maakohus kuulutas tänavu juulis välja Nordcity Ehituse pankroti.

2004. aastal asutatud ettevõte tegutses enda tunamulluse majandusaasta aruande kohaselt peamiselt Tallinnas ja Tallinna lähiümbruses. Ettevõtte osanikuks oli 2006. veebruarist kuni 2008. aasta aprillini abilinnapea Boroditš.

Tänavu juunis tegi maakohus ettepaneku NordCity Ehitus võlausaldajatele, kolmandatele isikutele või ettevõttele endale tasuda 80 000 krooni kohtu deposiiti pankrotimenetluse kulude katteks.

Tänase päeva seisuga on Nordcity Ehitusel ligikaudu 6,5 miljoni kroonine maksuvõlg, millest ei ole kroonigi ajatatud ega vaidlustatud.

Eesti Ekspress kirjutas mullu, et Nordcity Ehitus laenas pankadest üle 20 miljoni krooni. Selle eest osteti viis krunti Tallinna erinevates piirkondades.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474