7. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB: tõenäosus ellu jääda üha kasvab

Need ettevõtjad, kes kevadet näevad, jäävad ellu. Kes järgnevad kaks-kolm kvartalit üle elavad, on majanduskriisist edukalt väljas, sõnas SEB juhatuse liige ja ettevõtete panganduse valdkonna juht Allan Parik.

„Väga positiivne, et ettevõtted on suhteliselt hästi suutnud majandusega kohaneda,“ rääkis Parik ettevõtjate seisust täna.

Samuti kiitis ta ettevõtjaid, et ebaefektiivsust on vähendatud ning ettevõtted on muutunud avatumaks. „Kulusid saab edasi vähendada, aga võimalused on juba piiratud."

Parik tõdes, et ettevõtjate tõenäosus ellu jääda järjest kasvab. „Need ettevõtjad, kes kevadet näevad, jäävad ellu. Kes järgnevad kaks-kolm kvartalit üle elavad, on majanduskriisist edukalt väljas. Sisenõudluse aeglane taastumine tuleb alles 2011. aastal ning tuleval aastal me seda veel ei näe. "Ettevõtte äriplaanid peaksid seda arvestama."

Eksportturgudel on kasvuvõimalused juba tuleval aastal ning investeerimisvajadus hakkab taastuma esimesena ekspordile orienteeritud ettevõtetes, rääkis ta.

Parik tõdes, et kergem on nendel, kes jäid buumi ajal oma põhitegevusele truuks: „Ettevõtte juhtimisest oleneb rohkem kui majanduskeskkonnast.“

Ühisraha kasutuselevõtt muudaks Pariku sõnul ettevõtjate olukorda oluliselt lihtsamaks, kuna oluliselt väheneks intressikulu ning suureneks välisinvesteeringute võimalused.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474