11. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordea: kinnisvaraturg hakkab tõusma peale 2011.aastat

Tarbija kindlustunde langus on peatunud, mõjutades otseselt kinnisvaraturu käekäiku. Kui töötus hakkab vähenema, on lootust ka kinnisvaraturu paranemiseks, rääkis Nordea Panga analüüsi osakonna juhataja Sander Klaos.

„Kuni töötuse number ei parane, pole oodata ka kinnisvaraturu paranemist,“ rääkis Klaos reedel Rahvusraamatukogus toimunud Eesti Kinnisvarafirmade Liidu seminaril „Masu ja kinnisvarasektor“. Tema sõnul on töötuse numbri paranemist oodata millalgi 2010. aastal või sellele järgneval aastal, mille järel stabiliseerub ka kinnisvaraturg.

Positiivne märgina rõhutas Klaos seda, et alates kevadest on tarbija kindlustunne kergelt tõusnud ning, kui ei tule lähiajal mingisuguseid välisšokke, siis majanduse paranemine jätkub. Kindlasti aga ei toimu majanduse paranemine kiiresti, lisas ta.

Kinnisvara hindadest rääkides, ütles Nordea Panga analüüsi osakonna juhataja, et kõige madalamad on hinnad Lasnamäel ja Haaberstis ning suurima kukkumise on hinnad läbi teinud Kristiines, Haaberstis, kus kortereid võib saada kuni 63% madalama hinnaga.

Tehingute väärtus ja arv jääb praegu 2003. aasta tasemele, ütles Klaos, kes kinnitas, et veel võib oodata hindade languse jätkumist. „Loodetavasti väikesel määral,“ lisas ta seepeale.

Probleemsete laenude protsent on turul keskmiselt 6,1%, Nordeas veidi madalam, ütles Klaos ning lisas, et probleemsete laenude kasvu on oodata nii Nordeas kui kogu turu lõikes.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474