13. oktoober 2009

Suurtarbijad venitaksid elektrituru avamisega

Elektrienergia suurtarbijad andsid täna Riigikogule üle kirja, milles palutakse elektrituru avamist üheksa kuu võrra edasi lükata, kuna see võib elektri hinda kergitada kuni 40 protsenti, vahendas ERR.

Järgmise aasta aprillis alustab Eestis tegutsemist elektribörs ja koos sellega kaoksid ettevõtjate jaoks ka soodsad elektrienergia hinnad, mis on konkurentsiameti poolt paika pandud. Ettevõtjate arvates võiks elektribörs küll aprillis käivituda, aga samas võiks järgmise aasta lõpuni jääda kehtima ka konkurentsiameti poolt reguleeritud elektrihinnad.

Majandusminister Juhan Parts arvas, et börsi käivitamine ja elektrituru avamine firmade jaoks peaks käima ikkagi käsikäes ning elektrihinna tõusu hirm pole tema arvates põhjendatud ja kartusel, justkui võiks Eesti Energia hakata küsima kõrget hinda, pole alust. "Selleks, et seda olukorda ei tekiks, näeme seaduses ette otseseid volitusi konkurentsiametile vajadusel sekkuda, kui turgu valitseb üks Eesti Energiaettevõte," ütles minister.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474