16. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kortermajade müük Tartu lähistel kukkus läbi

Kuna riburada müüki tulevate kortermajade ostuks suurt huvi pole, kukkus huviliste puudumisel läbi ka täna keskpäevaks välja kuulutatud kolme kortermaja oksjon Tartumaal Luunja vallas Lohkva külas.

Müügiportaalis varad.ee kuulutuse juures avaldatud piltidelt oli näha, et Lohkva külas elamud püsti pannud Nordeks Arenduse kortermajad on kenad, tumepunastes ja sügavkollastes värvides. Ühes neist on 18, teises 19 ja kolmandas 27 vaba korterit. Kolme maja peale oli uue omaniku juba leidnud kaheksa korterit, kusjuures müüdud korterid asusid kõik ühes majas, Puupilli tee 1a.

Koos kortermajadega müüs pankrotihaldur Einar Vallandi mitmeid naabruses asuvaid elamukrunte, üld- ja transpordimaad. Kõik kinnistud on koormatud 31,9 ja 44,4 miljoni krooniste hüpoteekidega Swedbanki kasuks. Ehkki alghind oli koos käibemaksuga vaid 25 miljonit krooni, kustutataks müümisel kõik märkused käsutuskeelu ja pankroti väljakuulutamise kohta ning kinnistutele seatud hüpoteegid.

Müügi lisatingimuseks oli, et ostja peab omal kulul välja ehitama Puupilli tee 1a kanalisatsioonitrassi ning tagama korteriomanikele võimaluse kanalisatsioonivõrguga liituda. Ostja ei või seejuures korteriomanikelt kanalisatsiooni rajamiseks ning majaümbruse haljastamiseks lisaraha nõuda.

Einar Vallandi ütles täna Äripäevale, et nagu arvata oligi, ostuhuvilisi ei leidunud. "Sai kinnitust, et huvilisi ei olnud," rääkis ta ja lisas, et ostuhind on üks mure, kuid suurem mure on pooliku ehituse konserveerimine. "See eeldab märksa suuremat raha," märkis pankrotihaldur.

"Minuga kooskõlastatult huvilisi vaatamas pole käinud," rääkis Vallandi ostuhuvilistest.

Vallandi sõnul on Lohkva küla kortermajade müügiga kiire, kuna ühe maja katus laseb vett läbi ning kurikaelad on hoonete aknaid lõhkunud. Väljast on viimistletud vaid üks kortermaja, seestpoolt on valmis trepikojad ja ühe maja korterid. Teistes majades paigaldati enne Nordeks Arenduse maksejõuetust vaheseinad, kuid kõik muu ootab uue omaniku kätt.

"Ma ei ole jälginud, kuid Tartu piirkonnas on ka teisi pooleliolevaid arendusi," sõnas Vallandi müüki tulla võivate kortermajade kohta.

Nordeks Arendus kuulub transiidiärimeestele Aleksander Katajevile ja Sergei Nemetsile. Firmat juhtis kunagine Hansapanga kinnisvara finantseerimise valdkonna juht Sven Soomuste.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474