22. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara aktsia kukub kivina

Arco vara aktsia on täna kukkunud kui kivi, börs muutis võrdluslimiiti tänase päeva jooksul juba teist korda, langetades selle -35protsendini.

Kell 11.30 nihutas Tallinna börs Arco Vara aktsia alumise võrdluslimiidi seniselt -15 protsendilt -25 protsendini. Kell 12.35 langetas börs veelkord Arco Vara aktsiaga toimunud olulise hinnaliikumise tõttu Arco Vara aktsia alumist võrdluslimiiti seniselt -25%-lt -35%-le.

Eile teatas ettevõte, et müüs osalused Tallinna Olümpiaspordikeskuse ASis, Floriston Grupp OÜs ja Arco Ärikeskuse OÜs Marcel Vichmanni ja Olav Miiliga seotud firmadele. Tehingu hind oli 172 miljonit krooni, sellest 55 miljonit krooni on ostu-müügi eest tasutav summa ja 117 miljoni eest antakse üle olemasolevaid nõudeid müüdavate ettevõtte vastu. Tehingu kogukahjum on 150 miljonit krooni.

Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere ütles eile kolme osaluse müügiotsust kommenteerides, et oluline on ettevõtte likviidsuse tagamine. „Kindlasti oli see õnnestunud tehing, kolmveerand aastat tagasi poleks see olnud võimalik,“ märkis ta.

LHV analüütiku Kristo Oidermaa sõnul on Arco Vara osaluste müügiga seotud börsiteatest keeruline positiivset leida. Ettevõtte laenukoormus on jätkuvalt suur ja riskid kõrged.

"Praegused osalused müüakse maha korraliku kahjumiga, mis näitab, et poolaasta seisuga oli Arco Vara bilansis veel palju õhku. Seega tekitab antud projektide müük pigem ootuse, et aasta lõpus hinnatakse allapoole veel teisigi arendusprojekte," märkis Oidermaa.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474