Tallinnas avati vanadest mobiilidest valmistatud ökopingid

Tänasest on igaühel võimalus jalgu puhata
Tallinna südalinnas, Solarise keskuse ees Eesti esimestel mobiiltelefonidest
valmistatud ökopinkidel.

Inimesed tõid Elisa, Nokia ja Elektroonikaromu rohelise ühisaktsiooni käigus Elisa esindustesse kokku 12 700 lauasahtlis tolmu kogunud mobiiltelefoni. Nendest tehti kümme pargipinki.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on kolme koostööpartneri ühisaktsioonil mitmeid väga olulisi väärtuseid. "Mobiiltelefonidest ökopink on eriline pargimööbel, kus väsinud jalakäija saab jalgu puhata, kuid samas on tegu ka turismiatraktsiooniga nii Eesti inimesele kui ka välisturistile," lausus ta. "Omaette väärtus on selles, et viisime inimesteni sõnumi, mida kõike saab mobiiltelefonidest valmistada. Vaid vähesed teadsid enne aktsiooni algust, et mobiiltelefone on peale hävitamist võimalik kuni 80% ulatuses taaskasutada," rääkis Hiiepuu.

Nokia juhatuse liikme Jüri Teemanti sõnul pole telefonid enam ammu vaid helistamiseks. Nokia üleilmne uuring tõestab, et 44% vanadest telefonidest vedeleb meie kapinurgas täiesti kasutult ja ainult 3% tuuakse tagasi ringlusesse.

MTÜ Elektroonikaromu juhatuse esimees Aivo Kangus märkis, et see koostöö on hea näide, kus kõik osapooled andsid endast parima ja tänu sellele ei pea tulemust häbenema ka ekspertide ees. "Hoolimatu käitumise korral oleks väärtuslik materjal ladestatud koos olmeprügiga ja raisku oleks läinud oluline loodusressurss," sõnas ta.

Solarise keskuse ette paigaldatud ökopinkide metallist konstruktsioon valmistati Riias ning pingilauad toodeti Soomes.

Kuigi seekordne ühisaktsioon on läbi, võtavad Elisa esindused jätkuvalt vastu vanu, lausahtlis kasutult seisvaid mobiile. Vanadest telefonidest on lisaks pargipinkidele võimalik taastoota vasest puhkpille, väärismetallist ehteid, plastikust laste mänguväljakuid, meditsiini tarbeid, jäätmekütust või uusi telefone.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised