3. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased ostavad Tallinna kesklinna

Eestisse kinnisvara ostvate soomlaste jaoks on atraktiivsed uhiuued või viimase viie aasta jooksul ehitatud Tallinna kesklinna ehitised.Uus Maa Kinnisvarabüroo konsultant Tiiu Lehtonen kirjutas, et soomlased peavad investeeringuid siinsele turule perspektiivikaks.

Kevadest saadik on Soome meedia kirjutanud Eesti kinnisvara atraktiivsest hinnatasemest ja andnud investeerimissoovitusi. Kaasa aitab seegi, et Soome pangad finantseerivad oma kodanike kinnisvaraoste Eestis.

Avar stuudiokorter või valgusküllane kahetoaline südalinnakorter uues majas, kus ei ole liigset liiklussõlmede melu ja detailplaneeringuga määratlemata alade lähedust - see on kinnisvara, mis pakub huvi! Vaated olgu korrastatud hoonetele, ehituskvaliteet tänapäevane ja hea. Oluliseks ei peeta panipaiga ja parkimisvõimaluste olemasolu. Populaarsed on südalinna alad, kus teater, kohvik ja kaubanduskeskus jalutuskäigu kaugusel, meri ja vanalinn lähedal.

Märkimisväärne osa klientidest soetab kinnisvara vaba aja korteriks.

Palju on Lehtoneni sõnul noori, üliõpilasi, kes kasutavad korterit elamispinnana Tallinna õpinguperioodil. Tehinguid tehakse ka puhtalt investeerimise eesmärgil, andes kohe pärast ostu korteri üürile. Ollakse väga hinnateadlikud ja vajadusel tingitakse entusiastlikult.

Tutvutakse põhjalikult ühistu raamatupidamisega, ollakse huvitatud ühistu majanduslikust seisust ja tulevikku puudutavatest otsustest.

KommentaarPeep Sooman, Pindi Kinnisvara juhatuse liige

Välismaalaste huvi Eesti kinnisvara vastu on tõepoolest kasvanud, eelkõige Põhjamaadest ning Venemaalt. Huvi tuntakse peamiselt kuurortide vastu: soomlasi-rootslasi paelub Läänemaa, Pärnumaa ja Saarte regioon, Venemaa kodanikud seevastu huvituvad Narva-Jõesuust. Samas tuntakse palju huvi ka Tallinna kesk- ja vanalinna pindade vastu, mida peetakse ikka investeerimise seisukohalt igihaljasteks piirkondadeks.

Näited

*Toompea vaatega korter tööleasujale-Augustis osteti 2007. aastal valminud kortermajas 78ruutmeetrine kolmetoaline korter.-Maja asub Tallinna vanalinna ja mere läheduses.-12 m2 suuruselt rõdult avanevad kaunid vaated Toompeale ja vanalinnale.-Hind 1 875 000 krooni, osaliselt tagas finantseeringu Soomest võetud laen. Ostja asus tööle Tallinnas.*Investeering vanalinna lähedusse-Oktoobris osteti 63ruutmeetrine korter vanalinna lähedusse 2007. aastal valminud majja.-Korteril on lõunapoolne rõdu ja akendest avanevad kaunid vaated vanalinnale.-Hind 1,59 miljoni krooni. Ostja nimetas põhjusena soodsat hinda ja investeerimissoovi.*Korter Viru väljakule puhkuse nautimiseks-Augustis müüdi Viru väljak 6 majas kahetoaline korter suure klaasitud terrassiga. Maja on valminud 2005. aastal.-Müügi hind 1,59 miljonit krooni.-Ostja nimetas ajendiks soovi viibida Tallinnas puhkuse ajal.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474