6. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ossinovski: dividendide 21%-line maksumäär rikka riigi tunnus

Raudteevedudega tegeleva Skinest Groupi suuromanik Oleg Ossinovski ütleb Äripäevale, et tema kontsern maksab dividende igal aastal. Seekord rõõmustab ta end 32,6 miljoni krooniga.

"Otsus dividendide väljamaksmise kohta tehakse igal aastal eraldi. Järgmisel aastal plaanime välja maksta umbes 10 miljonit krooni. Dividendide väljamaksmise strateegia sõltub sellest, kas on olemas investeerimiskõlbulikke objekte. Sel aastal me enda tegevusalas selliseid ei leidnud. Investeerime ainult raudteeärisse," lisab Ossinovski.

Kasahhi arvates näitab Eesti 21%-line dividendidele kehtestatud tulumaksumäär, et riik on väga rikas.

"Maks peab olema samal tasemel naaberriikidega. Sel juhul saame selle ainult oma ettevõtjatelt. Kui maks on madalam kui naabritel, siis kogume kokku ka võõra raha, mis kosutab Eesti eelarvet. Kui maks on kõrgem, siis lähevad maksud kõik võõrastesse eelarvetesse. Lätis on dividendimaks 0% ja tulumaks 15%. Venemaal on palgalt võetavad maksud (tulu- ja sotsiaalmaks) alla 15% meie ettevõtte summade puhul. Seda vähendab veelgi tulumaksuvaba miinimum. Küprosel on dividendimaks 0% ja tulumaks 10%. See tähendab, et Eesti ettevõtjad rahastavad meie naaberriikide eelarveid," on Ossinovski nördinud.

Ta lisab, et Skinest Groupil moodustab väljamakstavate dividendide summa veidi üle 15% aastakasumist. "Peaaegu kõik investeeringud teeb meie firma omavahendite arvelt, kasutamata pankade abi. Sellel põhjusel on dividendide summa marginaalne võrreldes üldise investeeringute mahuga," sõnab ärimees.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474