6. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peeter Kukk: Arakas on hea tagala Viimsi ja Grand Rose spaale

Mõlemale firmale on see väga kasulik, et Arti Arakas koos EfTEN Capitaliga on nii Grand Rose Spa kui ka Viimsi Spa taga, sõnas Viimsi Spa endine juht Peeter Kukk.

Kukk rääkis, et mõlema spaa taga on üks laenuandja, mis on DnBNord pank. "Arti Arakas ja teised investorid said DnBNord pangaga kokkuleppele, et võtavad Viimsi Spa laenu enda peale ja kaks laenu ühendati," lisas ta.

"Mõlemale fimale on see väga kasulik, et üks omanik, Arti Arakas, on koos EfTEN Capitaliga nii Grand Rose Spa kui ka Viimsi Spa taga, siis on tal vähemalt jõudu ja jaksu masu aega üle elada," sõnas Kukk.

Endine Viimsi spaa juht rääkis, et tal oli siduv juhatuse esimehe leping kuni selle aasta lõpuni. "Palusin juba poolteist aastat tagasi, et mind tagasi kutsutaks sellelt kohalt, kuid siis ei tahetud seda teha. Oktoobrist on mind tagasi kutsutud ja sellega on kõik."

"Kui mina sealt lahkusin, siis Viimsi spaal võlgu ei olnud mitte ühtegi ja sinna oli veel tulemas müügi poolele raha," märkis Kukk. Viimsi Spa majandusaasta aruande järgi oli ettevõtte 2008. aasta kahjum enam kui 3,5 mln krooni, kuid see kaeti varasemate aastate jaotamata kasumi arvelt. Kuke sõnul tekkisid spaa võlad liiga kõrge rendihinna tõttu.

"See oli omal ajal väga hea maasikapõld, kuid teadsin, et see lõpeb ükskord ära – see ei ole igavene. Müüsin Viimsi spaa ära, kuna teadsin, et pikka aega pole võimalik sellist asja pidada," rääkis ta. Kukk oli Viimsi spaa osanik 2003. aasta lõpust kuni 2005. aasta alguseni. Siis tegutses spaa Viimsi Tervise nime all.

Kuke sõnul on praeguselt Grand Rose Spa juhatuse liikmelt Andres Tiigilt spaa juhtimine varem ära võetud, kuid talle anti võimalus Grand Rose Spa ja Viimsi Spa kokkuviimisega oma renomee taastada.

Maksehäireregistri andmetel on tänase seisuga Viimsi Spa maksuvõlg 691 133 krooni ning intressivõlg 9 366 krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474