6. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poola elektritootja edukas börsidebüüt

Poola elektritootja PGE aktsia hind hüppas täna esimesel kauplemispäeval Varssavi börsil 16 protsenti, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Poola riik müüs möödunud kuul 15 protsenti riigi suurima elektritootja aktsiatest hinnaga 23 zlotti aktsia. Avalik esmaemissioon märgiti enam kui seitsmekordselt üle.

„Kodumaised fondid, kes ei saanud nii palju aktsiaid kui soovisid IPOst, on nüüd täitmas oma portfellides seda auku,“ kommenteeris uudisteagentuurile aktsia populaarsust varahaldusfirma PZU Asset Management portfellihaldur Adam Gawlik.

Tegemist oli ka Euroopa suurima IPOga sel aastal.

Aktsia hinnatõus tõstis ettevõtte väärtuse 44,96 miljardi zlotini (165 miljardi kroonini) olles sellega suurim Poola ettevõte Varssavi börsil.

Poola valitsus müüb veel 10 protsenti PGE aktsiatest järgmisel aastal. Poola suuruselt teine elektritootja, riigile kuuluv Tauron Polska Energia, müüb 10 kuni 20 miljoni zloti eest aktsiaid järgmisel aastal, kinnitas rahandusminister Aleksander Grad 29. oktoobril.

PGE on valitud ehitama ka Poola esimest tuumajaama.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474