Arco Vara: kevadel on oodata korterite sundmüüke

Arco Vara ütles Äripäevale, et ehkki praegu on korterid sundmüügis eelkõige pankade nõudel, on kevadel oodata müügi sagenemist korteriühistute taotlusel.

Järgneb Arco Vara Kinnisvarabüroo atesteeritud vanemmaakler Maia Daljajevi kommentaar.

Praegu pole massiline, et korteriühistud algataks korterite sundmüüke. Üldjuhul on täna võlg korteriühistutele üks mitmest võlgast. Kui korterid jõuavad sundmüüki, siis täna enamasti tasumata pangakohustuste või mõne muu võla pärast. Inimesed proovivad reeglina ise enne probleeme oma vara ära müüa. Lisaks saavad inimesed ja pered, kelle sissetulekud on väiksed, taotleda linnalt toimetulekutoetust.

Küll aga võib kevadel sundmüüki lisanduda kortereid, mille müügi on algatanud korteriühistud. Kuna siis on talvine kõrgete kommunaalkulude aeg läbi ja kui korteriomanik ei ole korteriühistule tasunud makseid kolm järjestikust kuud, on korteriühistul õigus alustada korteri sundvõõrandamist.

Täna tegeleb ühistu juhtkond aktiivsemalt ka inimestega, kellel on juba väikesed võlgnevused.

 

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised