18. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raskustes Kauneim Maakodu paisati kahe miljoniga müüki

1Partner Kinnisvara on asunud vahendama Saaremaal asuva ja konkursi Kaunis Kodu 2007 ilusaima maakodu tiitliga pärjatud muinasjutulise maamaja müüki.

Auhinna võitmise aastal täielikult renoveeritud hoone vahetab omanikku koos kogu sisustusega, hinnaks veidi alla kahe miljoni krooni.

1Partner Kinnisvara maakler Andrus Emerson põhjendas mõned aastad külalismajutust pakkunud ja võistluse Kaunis Kodu patrooni Evelin Ilvese poolt 2007. aasta kauneimaks maakoduks kuulutatud hoone omanikuvahetust majanduslangusega. „Kuigi muinasjutulise sisekujunduse ning erilise kodumajutuse poolest peaks äri õitsema, on kehvade majandusolude tõttu oodatud tulud saamata jäänud ning koht on otsustatud maha müüa,“ rääkis Emerson ja lisas, et paraku saavad praegusel ajal sellise saatuse osaks paljud majutusasutused.

Emersoni hinnangul võis majal puudu jääda ka tuntusest, lisaks kasvasid maja asjatoimetused hoone eest üksi hoolt kandval perenaiselt ilmselt üle pea – ka tuntud telesaade Võlast Vabaks ei suutnud maja perenaist aidata. Hetkel veidi alla kahe miljoni krooniga müügis olevat maja on Emersoni kinnitusel võimalik kokkuleppe korral ka üürida. „Koht sobib suurepäraselt näiteks majutuseks, koolituste või laagrite korraldamiseks ning jahimeestele,“ sõnas ta.

200-ruutmeetrise üldpinnaga, 2007. aastal täielikult renoveeritud ning kogu sisustusega müügis olev maamaja asub Saaremaal, Valjala vallas. Hoone kahel imekenal korrusel asuvad suur avatud köök ja elutuba, magamistuba suure sisseehitatud voodiga, sviit ja naridega lastetuba. Majas on lisaks ka saun, puhkenurk, kamin, vanamoeline tualett, buduaar ja kompaktne köök koos puupliidiga. Õues asub kaminaga väliköök, suitsuahi, lõkkeplats ja välikäimla. Kauni maakoha lähedusse jäävad nii liivarand kui kalasadam.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474