19. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kobe Investmentsi vara ja võlgade seis endiselt saladuses

Täna toimuma pidanud Kobe Investments OÜ pankrotimenetluse istung jäi ära, sest võlgniku esindaja jäi haigeks, pankrotihaldur ettevõtte vara ja võlgade seisu aga ei avalda.

Pankrotihaldur Peeter Allikvere ütles Äripäevale, et võlgniku esindaja jäi haigeks, mistõttu lükati istung edasi 10.detsembri peale.

Milline on Kobe Investmentsi varaline seis ning kui palju on ettevõttel varasid ei öelnud Allikvere ka täna Äripäevale, põhjendades seda asjaoluga, et istungi ärajäämise tõttu ei ole ta aruannet veel koostanud.

Kobe Investmentsi pankrotti taotles Toomas Lumani suuromanduses oleva Nordecon Internationali tütarfirma Eston Ehitus.

Varem kolmele Arco Vara endisele töötajale Kaire Koplile, Veljo Kuusele ja Tauno Muidele kuulunud Kobe Holdingu tütar Kobe Investments läks selle aasta 1. oktoobril üle likvideerija Hillar Taltsiga seotud firmale. Oktoobri lõpus ütles Veljo Kuusk Äripäevale, et Kobe Investments ei kuulu enam Kobe gruppi ja tema seepärast seda ka kommenteerima ei pea.

Uus omanik Hillar Talts vastas e-kirja teel, et kuna nii Kobe Investmentsile kui ka OÜ-le Peterburi Ärikvartal on kohtu poolt määratud ajutised pankrotihaldurid, jätab ta ettevõtete majandusliku seisu kohta arvamuse avaldamise nende kui sõltumatute isikute pädevusse.

Nordecon International juhatuse esimees Jaano Vink ütles suvel pressiteate vahendusel, et 2008. aasta mais sõlmis Eston Ehitus ehituse peatöövõtulepingu aadressile Väike-Paala 1 ärihoone ehitamiseks. „Tööde tellija KOBE Asset 1 OÜ loovutas 1. juulil 2008 lepingust tulenevad õigused ja kohustused osaühingule Peterburi Ärikvartal, mis kuulub samasse ettevõtete gruppi kui KOBE Asset 1. Selle kontserni emaettevõte on KOBE Holding,“ selgitas Vink.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474