25. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärimehed rääkisid oma tehingutest Merkoga

Ehitusettevõtja Tiit Aava ning auto- ja kinnisvaraäris kõrvetada saanud Toomas Rüütmann rääkisid eile Harju maakohtus, kuidas nad puutusid kokku maadevahetuste tegelastega.

ASi TTP suuromanik ning nõukogu esimees Aava meenutas, et nad ostisid õigusjärgsetelt omanikelt ja nende esindajatelt endised Iru kõrtsi kinnistu maad. Kui 2005. a lõpus võeti kinnistud Pirita jõe ürgoru kaitsealasse, läks Aava keskkonnaminister Villu Reiljanilt küsima, mida nende kinnistutega nüüd teha. Reiljan pakkus, et äkki soovite maid vahetada. TTP tegigi avalduse, kuid edu sellel polnud.

Aava sõnul püüdis Merko Ehituse töötaja Ardi Tedrema õigusjärgseid omanikke ärgitada TTPga sõlmitud lepingutest loobuma, et rohkem raha välja pressida. "Arvan, et Tedrema istus mitme tooli peal," viitas Aava sellele, et Tedrema võis ka enda huvides asju ajada.

Rüütmannilt küsiti Tallinnas Sõpruse puiestee äärse Linnu tee ja Räägu tänava vahele jääva maa-ala saatuse kohta. 90. aastate alguses võitis Kommest Auto Tallinna linnavalitsuse parkimisteenuse konkursi. Tegemist oli riigimaaga, millele sooviti saada pärast maa munitsipaliseerimist kohalikult omavalitsuselt hoonestusõigust. Parkla rendileping kehtis 2007. a lõpuni, kuid 2006. a saatis Merko Grupi (nüüd Riverito) tütarfirma E.L.L. Kinnisvara neile teate, mille järgi on Sõpruse pst 153 võõrandatud ning maa paluti vabastada. Rüütmann kohtus seejärel Reiljaniga, kuid rong oli juba läinud.

Samuti kuulas kohus Ilmar Muinaste tunnistusi Pirital asuva Pärnamäe tee 1a kinnistuga seoses, mida sooviti elamumaaks teha. Asja lahendas lõpuks Tarmo Pedjasaar, kes vahendas ostuhuvilist Merko Ehitust. 61 ha looduskaitsealuse maa ostiski Merko Ehituse tütarfirma Woody ning vahetas selle riigiga.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474