27. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facio: Saveljevi Facio aktsiatega ümberkäimine tema isiklik asi

AS Facio Ehitus ei tea midagi sellest, kas ettevõtte suuromanik Kaido Saveljev on laenude katteks oma osaluse pantinud ega pea seda ka oma asjaks.

"Kust mina tean," vastas Facio Ehituse üks omanik Riho Kalve küsimusele, kas Kaido Saveljev on pantinud laenude tagatisena 35% Facio Ehituse aktsiatest. "Ma ei saagi seda teada ju. Fine Kinnisvara ei ole Facio Ehituse aktsionär. Kaido Saveljev on," lisas Kalve.

"Mida Kaido Saveljev oma Facio Ehituse aktsiatega teeb, on tema sügavalt isiklik asi," märkis ta.

Kas laenude tasumisega jännis olemine ja laenude tagamine aktsiatega võib viia selleni, et Facio Ehitus saab uue osaniku, seda Kalve kommenteerida ei osanud.

Kohtutäiturid on pannud müüki mitu Fine Kinnisvarale kuuluvat kinnistut nii Tallinnas kui ka Harku vallas. Fine Kinnisvara üks omanik Kaido Saveljev ütles Äripäevale, et see on lihtsalt üks viis maksta tagasi pangalaenu. Kas ta on pantinud 35% või mõne muu protsentuaalse osa Facio Ehituse aktsiatest, Saveljev kommenteerima ei soostunud.

Küll aga kinnitas ta, et Fine Kinnisvara 2007. aasta majandusaasta aruandes toodud info, et 35% Facio Ehituse aktsiatest on panditud laenu katteks on kindlasti vale osas, mis puudutab 35%. Saveljevi sõnul ei ole tema osalus Facios kunagi olnud suurem kui 23,75%.

Miks on majandusaasta aruandes viga, mees öelda ei osanud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474