Facio: Saveljevi Facio aktsiatega ümberkäimine tema isiklik asi

AS Facio Ehitus ei tea midagi sellest, kas ettevõtte suuromanik Kaido Saveljev on laenude katteks oma osaluse pantinud ega pea seda ka oma asjaks.

"Kust mina tean," vastas Facio Ehituse üks omanik Riho Kalve küsimusele, kas Kaido Saveljev on pantinud laenude tagatisena 35% Facio Ehituse aktsiatest. "Ma ei saagi seda teada ju. Fine Kinnisvara ei ole Facio Ehituse aktsionär. Kaido Saveljev on," lisas Kalve.

"Mida Kaido Saveljev oma Facio Ehituse aktsiatega teeb, on tema sügavalt isiklik asi," märkis ta.

Kas laenude tasumisega jännis olemine ja laenude tagamine aktsiatega võib viia selleni, et Facio Ehitus saab uue osaniku, seda Kalve kommenteerida ei osanud.

Kohtutäiturid on pannud müüki mitu Fine Kinnisvarale kuuluvat kinnistut nii Tallinnas kui ka Harku vallas. Fine Kinnisvara üks omanik Kaido Saveljev ütles Äripäevale, et see on lihtsalt üks viis maksta tagasi pangalaenu. Kas ta on pantinud 35% või mõne muu protsentuaalse osa Facio Ehituse aktsiatest, Saveljev kommenteerima ei soostunud.

Küll aga kinnitas ta, et Fine Kinnisvara 2007. aasta majandusaasta aruandes toodud info, et 35% Facio Ehituse aktsiatest on panditud laenu katteks on kindlasti vale osas, mis puudutab 35%. Saveljevi sõnul ei ole tema osalus Facios kunagi olnud suurem kui 23,75%.

Miks on majandusaasta aruandes viga, mees öelda ei osanud.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised