30. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

F-Secure teatas jõulu ohuallikate nimekirja

Infoturbeeksperdid on koostanud nimekirja toodetest, mida suure tõenäosusega kasutatakse sellel hooajal suunatud rünnetes.

Infoturbeeksperdid F-Secure'i laboritest on koostanud nimekirja toodetest, mida suure tõenäosusega kasutatakse Interneti otsingumootorites jõulukinke otsivate arvutikasutajate petmiseks. Populaarseimaid kingitusi otsitakse internetist kõige rohkem ning seetõttu kasutavad seda olukorda ära ka küberkurjategijad. Võltslingid, mis püüavad jätta heausklikule internetikasutajate õige mulje, on sellel hooajal muutumas tõsiseks probleemiks.

Veebipoed ennustavad sellel hooajal tugevat müügikäibe kasvu, mis tuleb traditsiooniliste jaekaupluste arvel. Vähem tehnoloogiat tundvad arvutikasutajad võivad aga sattuda kurjategijate ohvriks.

Need on tooted, mida kurjategijad kõige suurema tõenäosusega pettustes kasutavad:

Ülipopulaarne arvutimäng "Call of Duty: Modern Warfare 2"

Michael Jacksoni film "This Is It"

Videokaamera The Flip UltraHD

Apple iPod

Nintendo Wii mängukonsool

F-Secure laborite internetiturbe monitooringud ning analüüsid näitavad, et küberkurjategijat kasutavad ära avaliku suurt huvi viimaste uudiste, artiklite ning videote vastu ning koostavad nende põhjal petusaidid internetis. Peamine eesmärk on varastada kasutajate konfidentsiaalseid andmeid – finantsandmeid.  Kurjategijad on kasutanud Google Adwords kampaaniaid, mis tõstavad halbade linkide staatust ning toob need Google otsingumootoris esile.

Kuidas ennast kaitsta? F-Secure soovitab teha sisseoste vaid usaldusväärsetest veebikaubamajadest, kasutades nende individuaalseid otsingumootoreid. 

F-Secure'i nimekiri “kõige ohtlikumatest kingitustest” on koostatud Amazon veebikaubamaja andmetel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474