30. november 2009
Jaga lugu:

Trigon PD kahjum 64 mln krooni

Pärnu linnas 40 hektari suurust maa-ala omanik Trigon Property Developmenti kolmanda kvartali perioodi puhaskahjum 63,75 mln krooni, aasta varem aga 2,2 mln krooni, teatas ettevõte börsile.

Trigon Property Development sai 2009. aasta 9 kuuga pikaajalist laenu seotud osapooltelt summas 1,526 mln krooni intressiga 7% aastas ning lühiajalist laenu summas 0,2 mln krooni intressiga 6% aastas. 2009 aasta 3. kvartalis maksti seotud osapooltele tagasi kõik lühiajalised laenud kogusummas 0,835 mln krooni.

Kinnisvarainvesteeringud hinnati sõltumatute kvalifitseeritud hindajate poolt firmast Colliers International 2008. majandusaasta lõpu seisuga. Hinnang põhines diskonteeritud rahavoogude prognoosidel, kuna kinnisvara turu likviidsus on võrreldes eelmiste perioodidega oluliselt langenud.

Vastavalt ettevõtte üldisele investeerimisstrateegiale sarnaste kinnisvarainvesteeringute puhul hindas juhatus, et arendatud kinnisvara hakatakse kinnisvarainvesteeringuna välja rentima ning seetõttu jätkatakse kinnisvarainvesteeringuna kasutamist peale arendusperioodi lõppu. Seetõttu

ei ole Kontsern kinnisvara põhivaradeks ümber klassifitseeritud arendusperioodiks, vaid jätkab selle kajastamist kinnisvarainvesteeringuna. Kinnisvara hinnang põhineb hinnangutel, eeldustel ja ajaloolisel kogemusel korrigeerituna kehtivate turutingimuste ja teiste faktoritega, mida juhatus pidevalt oma parimate teadmistega ja olemasoleva informatsiooni baasil ümber hindab. Seetõttu on juba tulenevalt definitsioonist tegemist riskiga, mis võib kaasa tuua olulise muudatuse kinnisvarainvesteeringute bilansilise väärtuse osas tulevastel perioodidel.

Seisuga 30. september 2009 ja 31. detsember 2008 olid kinnisvarainvesteeringud koormatud hüpoteegiga Eesti Vabariigi kasuks summas 6,186 mln krooni. Hüpoteegid seati pikaajalise laenu tagatiseks. Hüpoteekidega koormatud kinnisvarainvesteeringute bilansiline väärtus oli 30. september 2009 seisuga 60,552 mln krooni ja 31. detsember 2008 seisuga 124,28 mln krooni.

2009. aasta III kvartali lõpuga omas AS Trigon Property Development ühte       

arendusprojekti, milleks on 40 hektari suurune maa-ala Pärnu linnas, Niidu     piirkonnas.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee