Altosaar: riigiametniku palk ei tohiks olla rohkem kui 20 alampalka

Eestis võiks olla hea tava, et miinimumpalk ja kõrgemate riigiametnike palk ei erineks rohkem kui 20-kordselt, arvas Isamaaliidu endine peasekretär ja Jaan Tõnissoni Instituudi juhatuse liige Aimar Altosaar.

„Ei saa olla nii, et majanduslanguse ajal on riigipalgalised ülemistes tuludetsiilides ja erasektori töötajad madalamas osas,“ sõnas Altosaar.

Altosaar vastas tänasele Äripäeva päevaküsimusele, kui suurt palka peaks president saama või milline peaks olema riigiteenistujate palgasüsteem. Ülehomme läheb kolmandale lugemisele põhiseaduskomisjonis koostatud eelnõu, milles hakkaks poliitikute ja ametnike palganumber sõltuma otseselt presidendi palgast.

 

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised