7. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Altosaar: riigiametniku palk ei tohiks olla rohkem kui 20 alampalka

Eestis võiks olla hea tava, et miinimumpalk ja kõrgemate riigiametnike palk ei erineks rohkem kui 20-kordselt, arvas Isamaaliidu endine peasekretär ja Jaan Tõnissoni Instituudi juhatuse liige Aimar Altosaar.

„Ei saa olla nii, et majanduslanguse ajal on riigipalgalised ülemistes tuludetsiilides ja erasektori töötajad madalamas osas,“ sõnas Altosaar.

Altosaar vastas tänasele Äripäeva päevaküsimusele, kui suurt palka peaks president saama või milline peaks olema riigiteenistujate palgasüsteem. Ülehomme läheb kolmandale lugemisele põhiseaduskomisjonis koostatud eelnõu, milles hakkaks poliitikute ja ametnike palganumber sõltuma otseselt presidendi palgast.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474