13. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbanki uus toode: pere sissetuleku kaitse

Swedbank Elukindlustus tõi turule uudse toote – pere sissetuleku kaitse, mis kindlustab perele aastase sissetuleku lähedase kaotuse korral.

Pere varasid ja kohustusi vaadates tuleks käsitleda elukindlustuskaitset osana pere varast ehk investeeringuna, mis parandab eraisiku varade ja kohustuste tasakaalu. "See on oluline mõtteviisi muutus, kus kindlustusmakset ja lepingut käsitletakse investeeringuna oma kõige väärtuslikumasse varasse –  peresse," ütles Swedbank Elukindlustuse juhatuse esimees Mihkel Mandre.

Kindlustuskaitse kehtib lähedase kaotuse korral, töökoha kaotust või töövõimetust see ei kata. Lepingust on võimalik loobuda igal ajal ning lisatasusid sellega ei kaasne.

Kindlustussumma aluseks on Eesti keskmine aastane brutopalk, mida arvutab statistikaamet. Liiklusõnnetusest tingitud lähedase kaotuse korral on kaitse kahekordne. Kindlustussummat uuendatakse iga aasta 1. aprillil. Kindlustusmakse jääb täna sõltuvalt vanusest vahemikku 100-160 krooni ning on edaspidi seotud aastapalga muutustega, kuid ei kasva vanuse suurenedes.

Mandre sõnul mõõdavad suured elukindlustusfirmad mujal maailmas sellist näitajat nagu "varuraha puudujääk", mis näitab eraisikute varade ja kohustuste tasakaalu.

"Siinkohal on oluline asjaolu, et kohustuste all ei mõelda ainult laene ja liisinguid – heas mõttes kohustus on ka meie lähedased ja perekond, keda on vaja kaitsta täpselt niisamuti nagu oma vara. Lisaks sellele, et me oma lähedastega seonduvalt ei soovi võtta mõtlematuid riske või neid muul viisil ohtu seada, on meil võimalik kaitsta ka nende finantsturvalisust," selgitas ta.

Swedbanki teatel peaks pereliikme ootamatu kaotuse korral olema kogutud vähemalt ühe aastapalga jagu varuraha, et emotsionaalse kaotuse kõrval ei kannataks lisaks ka pere finantsolukord. Tänases majanduskeskkonnas on keskmisel perel keeruline piisavas suuruses varuraha kokku koguda, samas on oluliselt kasvanud vajadus turvatunde järele, lisas pank.

Tänaseks on Lätis ja Leedu sõlmitud juba üle 12 000 sellise lepingu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474