18. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Liit paneb homsest telekomile päitsed pähe

Homsest saavad uutest Euroopa Liidu telekommunikatsioonieeskirjadest ametlikud õigusaktid, mis tuleb 27 liikmesriigil üle võtta 2011. aasta juuniks, teatas Euroopa Komisjon.

Uued, siseriikliku õigusega kohaldamist vajavad eeskirjad koosnevad nn parema õigusloome direktiivist ja kodanike õiguste direktiivist. Uus määrus, millega luuakse liikmesriikide reguleerivaid asutusi koondav Euroopa tasandi organ BEREC, on vahetult kohaldatav ning jõustub 20 päeva pärast.

Euroopa Komisjoni telekommunikatsioonivolinik Viviane Reding kommenteeris: „Üleeuroopalise  telekommunikatsiooniasutuse BEREC loomine aitab tagada, et telekommunikatsiooniteenuseid saaks osutada ja kasutada ühtsetel ja konkurentsil põhinevatel tingimustel kogu Euroopa Liidus.“

Euroopa uue telekommunikatsiooniameti BEREC koosseisu kuuluvad 27 riigi telekommunikatsioonisektorit reguleerivate asutuste juhid. BEREC hakkab andma nõu riiklikele reguleerijatele ning toetama nende tegevust eelkõige otsuste puhul, millel on piiriülene mõju.

Euroopa Liidu telekommunikatsioonieeskirjade põhjaliku reformi eesmärk on tugevdada telefoni- ja internetikasutajate õigusi ning suurendada telekommunikatsiooniettevõtete vahelist konkurentsi. Muuhulgas valmistab komisjon ette strateegilist raamistikku  Euroopa Liidu ühtse spektripoliitika arendamiseks.

Täna avaldas komisjon otsuse, millega muudetakse raadiospektripoliitika töörühma, kes valmistab ette programme Euroopa raadiospektri haldamise ühtlustamiseks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474