5. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti mobiililoto pääses Iiri talendisaates finaali

Eestis loodud mobiililoto lahendus sai kõrge koha Iirimaa talendiotsinguprogrammis.

Eesti tarkvaraarendaja Net Group mobiililoto võistles Iiri telesaates "Start Your Own Business" koos sadade innovaatiliste lahendustega ning pääses finaali, kus sai neljanda koha.

Net Groupi juhi ja suuromaniku Priit Kongo sõnul said nad mobiililotoga Iirimaal väga positiivse kogemuse. "2010. aastal plaanime oma eksporditoodetega siseneda nii Põhjamaade kui ka Lääne-Euroopa teistele turgudele. Viie aasta perspektiivis näeme Net Groupi ekspordikäibe kasvu saja miljoni kroonini aastas," ütles ta.

Innovaatilise lahenduse lõi Net Group koostöös Iirimaa regionaalse loteriisüsteemiga ja firmaga Wexford Enterprise. Mittetulunduslikus klubisfääris toimiva loterii eesmärk on rahastada spordiklubide tegevust.

Olulised aspektid olid reaalse probleemi lahendamine koos kulude kokkuhoiuga, turvalisus, paberimajanduse vähenemine ning seeläbi ka rohelise mõtteviisi juurutamine, teatas Net Group.

Iirimaal mängib lotot iga nädal umbes 600 000 inimest. Siiani oli ainus võimalus osta traditsiooniline paberpilet, mis oli tülikas nii korraldajatele kui mängijatele. "Tänu meie loodud mobiililotole on korraldajate kulutused piletitele vähenenud pea neli korda ning mängijatel on oluliselt lihtsam loosimistel osaleda," ütles Priit Kongo.

Net Groupi tarkvaraarendusüksuse juht Kari Maripuu kinnitusel on selline tunnustus sõltumatutelt ekspertidelt märk Eesti innovatiivsusest ja tugevast ekspordivõimest IT vallas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474