13. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google võib lõpetada rünnaku tõttu tegevuse Hiinas

Google võib sulgeda hiina veebikülje ja kontorid, kuna neid tabas väga hästi korraldatud küberrünnak, mille eesmärgiks olid inimõigusaktivistide emaili kontod, vahendab Bloomberg.

Mullu püüdis Hiina riik piirata veebis sõnavabadust. Neli aastat on kestnud lahing tsensorluse üle, mis näitab, kui keeruline on üleilmsetel kompaniidel tegutseda riigis, kus ainus partei püüab kontrollida infovoogu. Google’i Hiinast lankuni vähendaks aastakäivet umbes 600 mln dollari võrra. See võib aidata hiina otsingumootoril Baidu.com’il tõusta maailma suurimal online-turul, kus on 338 miljonit internetikasutajat.

Hiina tööstuse- ja infotehnoloogia ministeeriumi pressiesindaja ütles, et tema ei saa seda kommenteerida, kuna ei ole olukorrast teadlik. Hiina välisministeerium keeldus kommentaaridest.

Küberründajad püüdsid pääseda ligi tosinatele USA, Hiina ja Euroopa inimõiguste aktivistide gmailikontodele. Häkkerid püüdsid väita, et nende veebiküljed on ehtsad ning palusid seal avaldada kontoomanikel infot.

Kolmandas kvartalis oli baidu.comi turuosa Hiina internetiotsinguturul 63,9 protsenti võrreldes Google’i 31,3 protsendiga.

Google teatas, et kahele kontole pääseti ligi ja saadi lugeda eposti kuupäevasid ja meiliteemaridasid, kuid mitte emaile sisu.

USA Riigidepartemang ei vastanud koheselt kommentaaripalvele. Föderaalse Juurdlusbüroo pressiesindaja Jason Pack keeldus kommentaarist.

20. märtsil blokeeriti Hiinas ligipääs Google’i Youtoube keskkonnale, kuna seal näidati, kuidas Hiina politsei peksis Tiibetis protestijaid. Hiina ametlik uudisteagentuur Xinhua nimetas seda  videot kui väljamõeldist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474