14. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti saadab Haitile IT-eksperdi ja logistikatiimi

Eesti saadab Haitile rahvusvaheliste organisatsioonide tegevust toetama ühe IT-eksperdi ja tõenäoliselt ka logistikameeskonna koos varustusega.

Välisministeerium lähetab IT-eksperdi ja logistikameeskonna Haitile koostöös siseministeeriumi ja päästeametiga lähipäevil. Eesti eksperdid sõidavad kriisipiirkonda Rahvusvahelise Humanitaarpartnerluse raames koos Põhjamaade kolleegidega.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on rahvusvahelised organisatsioonid, kellel on katastroofipiirkonnas kohapeal oma esindajad, alustanud ulatuslike abioperatsioonidega. "Maavärinas kannatanud inimestel on puudus esmaabivahenditest, toidust ja joogiveest ning tuhanded on jäänud peavarjuta, samuti on raskendatud ligipääs katastroofipiirkonda," rääkis ta. 

Haitil on vajadus meditsiinitehnika, otsimis- ja päästetehnika ning kommunikatsioonivahendite järele, lisas Paet.

Eesti välisministeerium teatas ka, et annab Rahvusvahelise Punase Risti ja Punase Poolkuu Seltside Föderatsiooni kaudu Haiti maavärina tagajärgede leevendamiseks miljon krooni.

"Rahvusvahelised organisatsioonid saavad oma vaatlejate abil kõige adekvaatsemalt olukorda ja vajamineva abi iseloomu hinnata, sellest tulenevalt edastab ka välisministeerium oma rahalise abi Haitile just Punase Risti kaudu," selgitas välisminister Eesti valikut abi andmisel.

Rahvusvaheline Punane Rist on saatnud välja esmase abipalve mahus kümme miljoni dollarit. Abi on suunatud maavärinas kannatanud 20 000 pere (100 000 inimest) abistamisele järgneva üheksa kuu jooksul.

Eile sõitis Haiti katastroofipiirkonda Euroopa Liidu hindamismeeskonna koosseisus ka Eesti Päästemeeskonna liige Gert Teder. Meeskonna ülesandeks on kannatada saanud riigi vajaduste hindamine ja saabuva abi koordineerimine. Haitile lähetatud euroliidu hindamismeeskonnas on kuue riigi esindajad.

12. jaanuaril Haitil toimunud seitsmepallises maavärinas võis kohalike ametiisikute teatel hukkuda kümneid tuhaneid inimesi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474