14. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Urve Palo: Soosepa lasteaia hind on liiga soolane

Viimsi abivallavanema Urve Palo sõnul kujuneb Soosepa lasteaia hind 4 miljoni kroonise alghinnaga võrreldes liiga kalliks, kuna Sampo panga kasuks seatud 28 miljoni kroonine hüpoteek läheks üle uuele omanikule.

Äripäeva küsimustele vastab Urve Palo.

Kui tõenõoline on, et Soosepa lasteaia krundi ostab vallavalitsus?

Viimsi vallavalitsus kutsus möödunud nädalal selgitusi andma kinnistu omanikud ja Sampo Panga ning küsis selgitusi ka (lasteaia - toim) operaatorilt. Saime ülevaate tekkinud olukorrast ja kinnitust, et sundmüügimenetlus iseenesest ei tähenda seda, et lasteaia ja tänase operaatori tegevus automaatselt peatub.

Soosepa lasteaia omanikud osalesid 4. jaanuaril lõppenud Viimsi vallavalitsuse lasteaedade rendikonkursil. Konkursi eesmärk oli leida vallale alates 2011. aastast uusi lasteaiakohti.

Kuna tegu oli eelläbirääkimistega hankekonkursiga ja läbirääkimised veel kestavad, võitjate väljaselgitamine alles käib.

Milliseks peate praegust 4 miljoni kroonist hinda?

4 miljoni krooni suurune hüpoteek on seatud antud kinnistule Danske Banki poolt. Lisandub 28 miljoni krooni suurune hüpoteek Sampo Panga kasuks. Seega kinnistu tegelik hind kujuneb palju suuremaks, kui 4 miljonit.

Arvestades tänaseid ehitusturuhindu, mis on oluliselt madalamad, kui paar aastat tagasi, võib Soosepa lasteaia enampakkumise hinda koos hüpoteegiga pidada kõrgeks. Viimsi Vallavalitsus hoonet osta ei planeeri.

Kas krundi ostja saab nõuda lasteaialt renti, lasteaia tegevuse lõpetamist või praeguse lasteaia väljakolimist?

Kuna antud krunt asub elurajoonis, keskusest eemal ja krundil asub kaasaegne kuue rühmaga lasteaed, on kinnistu väärt eelkõige koos lasteaiaga. Osta on seda kinnistut mõtet ikkagi eelkõige selleks, et lasteaia teenust edasi pakkuda.

 Kui see nii juhtub (et kinnistu ostja nõuab lasteaia sulgemist - toim), mida ette võtate?

Valla jaoks on oluline, et ligi üheksakümnele lapsele, kes täna lasteaias käivad, ka edaspidi oleks lastaia koht garanteeritud. Oleme kõigile osapooltele selgitanud vallapoolseid tingimusi ja riske ning eeldame, et eralasteaed jätkab sõltumata sellest, kellele kinnistu kuulub.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474