15. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti nõuab kõigile elumajadele proffi haldajat

Edaspidi võivad Lätis elumajade haldamisega tegeleda vaid need, kes on omandanud spetsiaalse hariduse ja kantud haldajate registrisse, kirjutas rus.db.lv.

Selline nõue sisaldub uues seaduses, mis laieneb kõigile elamutele sõltumata omanikust. Haldaja peab olema igal majal.

Kui omanik ise maja haldamisega ei tegele ega pole seda ka professionaalile üle andnud ja selle tulemusena satub inimeste elu ohtu, määrab haldaja kohalik omavalitsus. Ohu kõrvaldamise kulud nõutakse elamu omanikult sisse.

Haldajate register luuakse 1. jaanuariks 2012.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474