18. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valgevenel võidakse aatomijaama ehitus keelata

Valgevene võime kahtlustatakse rahvusvaheliste kohustuste rikkumises aatomijaama ehituse planeerimisel, vahendas uudisteportaal charter97.org.

Espoo konventsiooni ehk piiriülese keskkonnamõju hindamise konventsiooni kontrolli komitee pöördus infopalvega Valgevene naaberriikide Ukraina, Leedu, Läti ja Poola poole, et saada teavet aatomielektrijaama plaanimisel tehtud rikkumistest. Asja hakati uurima juba septembris.

Valgevene valitsusele saadeti järelepärimine, millele tulnuks vastata hiljemalt 31. detsembril. Seejärel pöörduski järelevalve naaberriikide poole.

Valgevenet kahtlustatakse ka valeinfo andmises ja tegeliku info varjamises naaberriikide ees. Kui tuleb ilmsiks ka teisi rikkumisi, võidakse aatomielektrijaama ehitamine keelata.

Valgevene ratifitseeris Espoo konventsiooni 2005. aastal. Espoo konventsioon nõuab keskkonnaohtlike objektide kohta info avaldamist mitte üksnes riigisiseselt, vaid ka väljaspool ning seda juba projekteerimise varajases staadiumis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474