25. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljar Arakas: monopolidele pole vaja soodustusi

Elektrituru seaduse muudatus ei tohi tsementeerida turul domineeriva energiaettevõtete positsiooni olukorras, kus turg on avanemas, märkis ettevõtja Viljar Arakas. 

„Energiasektoris peab olema suund vabale konkurentsile ja loomulike monopolide soodustuste kaotamisele, andes võimale uute tulijate turuletulemiseks,“ lausus ettevõtja.

 Mullu  juunis vastu võetud teise lisaeelarve seadusse lisati igasuguse aruteluta ja sisuliselt protseduuriväliselt muudatus, millega Narva Elektrijaamad tunnistati taastuvelektri toetuse vääriliseks, märkis Arakas. 

Enesestmõistetavalt ei tule suvise muudatuse tagajärjel tehtud kahe riigile kuuluva domineeriva turuosaga ettevõtte, Eesti Energia ja RMK, kokkulepped Araka arvates normaalse turu toimimisele kasuks.

„Lisaks on toetuste eesmärk initsieerida ja soodustada uute võimsuste teket, mille vajadus ning otstarbekus on ebaselge,“ lausus ta. Tänapäevaste keskkonnatoetuste eesmärk ei ole kindlasti ebaefektiivsete loodusressursside raiskamisele pealemaksmine, vaid kaasaegsete energiatõhusate investeeringute esilekutsumine. 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474