19. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E.O.S: vangla detailplaneeringus pole riskianalüüsi

E.O.S. toetas Maardusse kavandatava vangla detailplaneeringu kinnitamist 2007. aastal tingimusel, et viiakse läbi ka territooriumi riskianalüüs. Seda aga tehtud pole, teatas ettevõte.

Praegu puudub detailplaneeringus riskianalüüs ning ettevõte oma lubadustest ei ole taganenud, lisas Vopak E.O.S. justiitsministeeriumi avaldust kommenteerides.

Detailplaneeringu järelevalve käigus nõudis ka Harju maavalitsus, et ehitusprojekti koostamisel tuleb läbi viia riskianalüüs, kuid tulemusteta. Analüüsi järeldustega oleks pidanud arvestama ehitusprojekti koostamisel.

Peale ehitusprojekti valmimist 2009. aastal koostatud riskianalüüsid kinnitavad, et terminali ja naftatoru kõrvale ei sobi ehitada praegusel kujul planeeritud vanglat.

Vanglat kavandatakse 1500 kinnipeetavale ning see asuks ligikaudu 100 meetri kaugusel terminalist, kusjuures naftatoru planeeritakse otse läbi vangla kinnistu. On selge, et see muudab piirkonna riskiprofiili ning viib lõpuks tõsiste piiranguteni Vopak E.O.S.i naftasaaduste käitlemisel, nõudes märkimisväärseid investeeringuid turvalisuse parandamiseks.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474