11. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara suuromanike pankrotirünnak Porila vastu läks luhta

Harju maakohus käskis Arco Vara suuromanike Hillar-Peeter Luitsalu ja Richard Tomingase ettevõtetel vaielda Indrek Porilaga tavalises hagimenetluses ja Porilale pankrotihaldurit ei määranud.

"Kohus pidas Arco Varaga seotud äriühingute poolt Indrek Porila vastu esitatud nõuet vaieldavaks ja ajutist pankrotihaldurit pankrotimenetluse jätkamiseks ei määranud," ütles kohtuasjas Porilat esindanud advokaat Aivar Pilv.

Porila võttis osaühingute HM Investeeringud ja Toletum õiguseellaselt Arco Kinnisvara ASilt neli laenu kogusummas 147 000 krooni, millest tagastas 25 000 krooni.

Laenude tagasimaksetähtaeg oli viimase kokkuleppe kohaselt 2005. aasta juuni. Osaühingud asusid oma raha Porila väitel tagasi nõudma alles pärast seda, kui mees mullu sügisel Arco Vara vastu pankrotiavalduse kohtusse viis.

Porilal on Arco Vara vastu ligi 38 miljoni kroonine nõue. Lisaks ületab tema vara väärtus HM Investeeringute ja Toletumi nõudeid ligi 7 miljoni krooni võrra, seisis kohtumääruses.

"Börsiettevõttel Arco Vara pole selle pankrotivaidlusega mingisugust pistmist. Vaidlus käib kahe äriettevõtte OÜ Toletum ja HM Investeeringud OÜ ning Indrek Porila vahel," selgitas HM Investeeringud OÜ juhatuse liige ja volituse alusel OÜd Toletum esindav Hillar-Peeter Luitsalu.

"See, et selle nõude aluseks on kunagisest Arco Vara tütarettevõtte jagunemisest tulenev nõue, mille omandasid eelpoolnimetatud ettevõtted, ei anna alust meelevaldselt väita, et tegemist on Arco Vara rünnakuga Indrek Porila vastu," lisas Luitsalu.

Tuleval nädalal otsustab kohus, kas algatab Arco Vara pankrotimenetluse või mitte.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474