15. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued arendused tulevad ääri-veeri

Swedbanki sõnul on viimastel kuudel näidanud mitu kinnisvaraarendajat üles huvi alustada uute elamuprojektidega. Tegemist on valdavalt väikesemahuliste objektidega, kus rõhuasetus kvaliteedil ja heal asukohal.

"Ehitustegevusega on alustamas või juba alustanud näiteks Arco Vara, Merko, YIT, Endover KVB ja mitu teist ettevõtet, teiste seas ka väliskapitalil põhinevad ettevõtted," kinnitas Swedbanki kinnisvara osakonna juhataja Ero Viik. Tegemist on pigem väikeste või keskmise suurusega arendusprojektidega, mis asuvad tallinlaste seas armastatud elamupiirkondades.

Pank eelistab finantseerimisotsuse tegemisel hea asukoha ja kontseptsiooniga projekte ning arendaja kompetentsust. "Kindlasti peab ettevõttel olema ootamatuste puhuks likviidsuspuhver," märkis Viik ja lisas, et arendusprojektide puhul on omafinantseeringu tase 30-50% projekti maksumusest.

Edasi saad artiklit lugeda SIIT. Selleks vajaliku päevapileti saad osta SIIT.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474