23. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodumaised laevaehitajad ei pääsenud pardale

Läbi aegade riigi kalleimast laevatellimusest, 518miljonilisest projektist pidid suu puhtaks pühkima Eesti laevaehitusfirmad, sest enamikule käis riigihanke tingimus üle jõu.

Suurim neist, BLRT Grupp tegi aga taktikalise vea, saates konkureerima oma Leedu tütarfirma üksinda.

"Eesti laevaehitusettevõtetele ei antud isegi võimalust sellest hankest osa võtta," pidas SRC Group ASi suuromanik Hannes Lilp silmas riigihanke nõuet, et pakkuja kolme viimase aasta majandusaasta netokäive pidi olema igal majandusaastal vähemalt 500 miljonit krooni.

"Kusjuures seda hanget kuulutati mitu korda välja ja esimene kord oli käibenõue üle poole väiksem," lisas ta. Lilpi kinnitusel võtsid nad algul samuti hankedokumendid välja ja kaalusid tõsiselt osavõttu, ent olid sunnitud ülejõu käiva nõude tõttu loobuma.

Loe pikemalt homsest Äripäevast.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474