19. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus: Pristis peab maksma äripartnerile 1,4 miljonit

Turvafirma AS Pristis peab maksma endisele äripartnerile Nõrkvoolu Projekt OÜ 1,44 miljonit krooni, otsustas kohus.

Harju maakohus otsustas 14. mail, et Nõrkvoolu Projekti hagi kuulub täies ulatuses rahuldamisele. Pristiselt mõisteti välja põhivõlg 1,04 miljonit krooni ja viivised 399 000 krooni. Pristise vastuhagi jäi täies ulatuses rahuldamata, menetluskulud jäeti täismahus Pristise kanda.

2008. aastal andis Nõrkvoolu Projekt kohtusse hagi Pristise vastu saamata tasu osas alltöövõtus teostatud tööde eest summas 1,04 miljonit krooni. Pristis esitas vastuhagi leppetrahvide nõudes OÜde Nõrkvoolu Projekt ja Nõrkvoolu Paigaldus vastu summas 1,3 miljonit krooni.

Mõlema ettevõtte omanik Anton Mesila rääkis tänavu veebruaris, et esitas Pristise vastu hagi, kuna ettevõte on neile võlgu 2007. lõpus ja 2008. aasta alguses teostatud tööde eest. "Pristis väidab, et oleme rikkunud lepingut ja väljastanud konfidentsiaalset infot," lisas ta.

Pristise juht Andres Kiil vastas toona, et Nõrkvoolu Projekt on rikkunud Pristisega sõlmitud leppeid. "Samuti peame nende poolt Pristise vastu esitatud nõudeid alusetuks," lisas ta.

Nõrkvoolu Projekt OÜd esindas kohtus vandeadvokaat Siiri Schneider, Nõrkvoolu Paigalduse OÜd vandeadvokaat Ingrid Kullerkann, Pristist vandeadvokaat Kaido Uduste.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474