20. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei tabas presidendi tütart kimbutanud väljapressija

Kriminaalpolitsei töötajad kuulasid täna kahtlustatavana üle 17aastase tütarlapse seoses suures ulatuses väljapressimisega Eesti presidendi vanemalt tütrelt.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse sõnul jõudsid väljapressimisteated vabariigi presidendi tütreni mai esimeses pooles ning tänaseni koguti piisavalt tõendeid isiku kahtlustatavana ülekuulamiseks. Õiguskaitseasutuste kinnitusel on presidendi tütar olnud väljaspool reaalset ohtu.

"Usaldasin algusest peale Eesti erinevate politseiasutuste ja prokuratuuri tegutsemist, et tabada minu tütrele saadetud väljapressimiskirjade autor või autorid. Mõistagi oli see meie perele äärmiselt ebameeldiv, alguses pingelinegi olukord. Me ei kahelnud aga, et politsei ja prokuratuur on edukad," ütles Toomas Hendrik Ilves.

President tänas kõiki politseiametnikke ja prokuratuuri töötajaid, kes olid seotud juhtumi lahendamisega. "Olen kindel, et eeluurimine jõuab toimunu tagamaade ja väljapressimiskirjade saatja motiivideni," märkis ta.

Ühtlasi palus Ilves austada ajakirjanikel tema ja lähedaste soovi mitte jagada kommentaare. "Kõik selgitused annab avalikkusele prokuratuur," kinnitas president.

17aastast tütarlast kahtlustatakse karistusseadustiku § 214 lg 2 p 2 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises, mille eest võib kohus süüdimõistmise korral karistada 4-12aastase vangistusega.

Kriminaalmenetlust viivad läbi politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitsei osakond ja riigiprokuratuur. Kriminaalmenetluse huvides ei pea prokuratuur võimalikuks avaldada täiendavat informatsiooni kahtlusaluse isiku, tema võimalike motiivide ja tegutsemisviisi kohta.

President Toomas Hendrik Ilvesel on kolm last: 1987 sündinud Luukas Kristjan, 1992 sündinud Juulia ja 2003 sündinud Kadri Keiu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474