9. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transpordifirma näeb tugevat ehitusmaterjali eksporti

Oleme täheldanud suurt ehitusmaterjalide ekspordi kasvu, rääkis transpordi ja ekspedeerimisfirma AS Viru Trans juhataja Tõnu Läänemets.

„Raske öelda, palju seal nüüd re-eksporti või naftatransiit on, aga oleme täheldanud ehitusmaterjali tööstuse suurt ekspordi kasvu,“ ütles Läänemets. 

Mis selle tingib? „Paistab, et ehitusmaterjali tööstus Eestis on väga tugev eksportija Soome, Rootsi ja Norra turule, kui võtta just raudbetoon tooteid ja muud sarnast,“ vastas juhataja. Ta lisas, et tööd on loodetavasti ka edaspidi. „Paistab, et peale juulipuhkust, mis on Euroopas levinud, ikkagi uuritakse maad ja võetakse hinnapakkumisi meilt,“ selgitas ta. 

Eestisiseseid vedusid korraldab Viru Trans vähesel määral ning nende kohta ütles Läänemets, et praegu pakub riigisisestel vedudel tööd peamiselt teedeehitus. „Igal pool on autod teede ääres. Sisetranspordist on küll praegu teedeehitus see, mis tööd pakub.“

2010. aasta aprillis suurenes kaupade eksport eelmise aasta aprilliga võrreldes jooksevhindades 35% ning import 16%. Ekspordi kasv oli nii suur viimati 2006. aasta juunis.

Aprillis eksporditi Eestist kaupu 10,5 miljardi krooni väärtuses ning imporditi Eestisse 10,8 miljardi krooni eest, teatas statistikaamet. Eelmise aasta aprilliga võrreldes suurenes eksport 2,7 miljardit krooni ning import 1,5 miljardit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474