10. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luitsalu: väikeomanik Tool hakkas dikteerima

Arco Vara ühe omaniku Hillar-Peeter Luitsalu sõnul tahtis Arco Varas väikest osalust omanud Toomas Tool dikteerida teistele, kuidas firmat juhtida.

Hillar-Peeter Luitsalu rääkis neljapäeval Äripäevale, et Tool andis väga selgelt mõista, et ta teab tema ja teise Arco Vara suuromaniku Richard Tomingase repolaenudest. "Noh, ähvardas või ei ähvardanud, see on nihukene... No see ikkagi on varjatud ähvardus, kui keegi ütleb, et kuule, ma tean, kust sul king pigistab ja oleks tore teha nii, nagu ma ütlen," lausus Luitsalu.

Luitsalu sõnul kohtus tema koos Richard Tomingaga Toomas Tooliga enne aktsiamanipulatsiooni toimumist. "Sellel kohtumisel andis ta väga selgelt ja jõuliselt mõista, et ta teab väga täpselt, kust meil king pigistab ja et me olemegi sisuliselt surnud mehed nagu öeldakse," meenutas Luitsalu.

"Ma ei mäleta nüüd nii täpselt, aga minu meelest oli Toolil tol hetkel 5 või 10 protsenti aktsiaid. Meie jaoks oli hämmastav, kuidas ta saab dikteerida oma 5, 10 või mis iganes protsendiga 44 protsendile, et nüüd peab tegema nii ja nii ja nii. Olime sügavas hämmingus."

Luitsalu kinnitas, et kõnealune kohtumine toimus Toomas Tooli initsiatiivil.

Tooli kaistja Allar Jõks ütles kohtule, et süüdistus on arusaamatu ja kui süüdistuses öeldakse, et aktsia hind oli Tooli tehingute tõttu ebatavaline, tuleb näidata ära, milline oli tavaline hind, kuid seda tehtud ei ole.  "Kui see on turumanipulatsioon, siis ei tohigi Eestis enam aktsiatega kaubelda," lausus Jõks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474