14. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luitsalu: kohtumine Tooliga alandas mind

Ärimees Toomas Tool ütles kohtumisel, et pean käituma nii, nagu tema ütleb, rääkis Arco Vara nõukogu liige Hillar-Peeter Luitsalu täna kohtus, nimetades seda kohtumist teda alandavaks.

„Mul pole nii alandavat ärikohtumist varem olnud,“ tunnistas Luitsalu kohtule Tooli eestvedamisel toimunud ärikohtumise kohta. „Tool pani piltlikult jalad lauale ja ütles, et nüüd peaks toimima nii, nagu tema ütleb,“ rääkis Luitsalu. Tema sõnul avaldas Tool seejärel oma plaanid, et Arco Vara peaks minema Gruusiasse äri ajama ja ostma temale kuuluva kinnisvarahooldusettevõtte.

Samuti kinnitas Luitsalu, et Tool nimetas Arco Vara juhtkonda ja nõukogu ebakompetentseks. „Ta avaldas arvamust, et üks, kaks tema inimeste peaks (Arco Vara – toim) nõukogus olema,“ selgitas Luitsalu.

SEB endise maakleri Karoly Kirberi kaistja Jüri Leppik küsis tunnistaja käest, millised tehingud on tema hinnangul kahtlased, millele Luitsalu vastas, et pöördus finantsinspektsiooni, nimetades ajavahemiku, mil aktsia hinna liikumine oli kahtlane. „Ma ei öelnud, et see inimene tegi midagi. Palusin uurida, kas kitsal ajavahemikul on turumanipulatsioon toimunud. Neile (inspektsioonile – toim) tundus, et on toimunud,“ rääkis Luitsalu.

Järgmisena asus tunnistust andma endine Arco Vara nõukogu esimees Arti Arakas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474